marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Serialul care a dat cea mai populara replica din istorie vine la Procinema. 37 de lucruri pe care nu le stiai despre Seinfeld

De marti, 9 august incepe la Procinema unul dintre cele mai de succes seriale de comedie din istorie - Seinfeld. Serialul care a castigat 10 premii Emmy si al carui ultim episod este al treilea cel mai urmarit final de serial din istorie va fi in fiecare zi de luni pana joi de la ora 21.00. Citeste aici 37 de lucruri pe care nu le stiai despre Seinfeld :)

1. Serialul se numea initial “Cronicile lui Seinfeld”, dar titlul a fost schimbat din cauza ca semana prea mult cu cel al unui serial anulat difuzat de ABC, “The Marshall Chronicles”.

2. Actiunea din “Seinfeld” se petrece la New York, desi serialul a fost filmat in mare parte la Los Angeles.

3. Inainte ca Julia Louis-Dreyfus sa primeasca rolul lui Elaine, Patricia Heaton, Megan Mullally si Rosie O’Donnell au participat la castingul pentru rol.

4. Personajul Elaine nu facea parte din distributia initiala si nu apare in episodul pilot. De fapt, Julia Louis-Dreyfus nici nu stia de existente episodului, de care a aflat abia in anul 2004, cand serialul a fost lansat pe DVD

5. In scenariul initial al episodului pilot, personajul Kramer se numea de fapt Kessler, deoarece personajul real pe care acesta se bazeaza, Kramer, vecinul lui Larry David, nu isi daduse inca acordul ca numele sau sa fie folosit in serial. Jerry Seineld a tinut mortis la numele lui Kramer, astfel ca postul de televiziune NBC a fost de acord cu toate pretentiile acestuia.

6. Desi sunt pomeniti in mai multe episoade, fratii lui Jerry, George si Elaine un apar niciodata in serial.

7. Personajul Newman trebuia sa fie initial un afro-american cu tendinte sinucigase, asa cum si-l imaginase Larry David.

8. “Seinfeld” a castigat 10 premii Emmy din 68 de nominalizari.

9. In perioada 1994 – 1998 “Seinfeld” s-a clasat in primele doua seriale cu cele mai mari audiente, alaturi de “Spitalul de urgenta”,iar in timpul sezoanelor 6 si 8 serialul a fost líder de audienta in SUA.

10. In 2002, TV Guide a numit “Seinfeld” “cel mai important program de televiziune din toate timpurile”.

11. Serialul incepe si se incheie cu o conversatie despre un nasture de la camasa. In ultimul episod al serialului, Jerry si George isi aduc vag aminte ca parca au mai avut discutía asta o data.

12. Seinfeld a devenit primul serial de televiziune care a primit mai mult de un milion de dolari pentru un minut de publicítate, performanta egalata anterior doar de Super Bowl.

13. 76 milioane de telespectatori s-au uitat la ultimul episod din “Seinfeld”. Episodul a fost cel mai urmarit final de serial dupa “M*A*S*H*” si “Cheers”.

14. Ultimul episod din “Seinfeld” a fost difuzat in ziua in care Frank Sinatra a incetat din viata, 14 mai 1998.

15. In fiecare episod din “Seinfeld” personajele fac referire la Superman.

16. Sarbatoarea alternativa Festivus, popularizata de episodul “The Strike” din sezonul al IX-lea, a fost inventata in 1966 de un editor al Reader’s Digest. Totusi, sarbatoarea a devenit atat de populara in urma serialului, incat o multime de oameni o respecta in fiecare an.

17. Pana la final, serialul a generat un profit net de 200 de milioane de dolari pentru NBC.

18. Reteaua de televiziune i-a oferit lui Jerry Seinfeld 5 milioane de dolari pe episod pentru realizarea unui nou sezon, dar Seinfeld a refuzat.

19. Jerry Seinfeld si Jason Alexander nu au castigat niciodata un premiu Emmy pentru rolurile lor din serial, desi au fost nominalizati de mai multe ori. Seinfeld a fost nominalizat de 5 ori la categoría “Cel mai bun actor intr-un rol principal intr-un serial de comedie”, iar Alexander a fost nominalizat de 7 ori.

20. Pe 6 noiembrie 2007 “Seinfeld: The Complete Series” a fost lansat pe DVD. Setul include o reuniune a actorilor si creatorului Larry David din anul 2007.

21. “Seinfeld” a fost filmat pe película de 35 mm, ceea ce a permis ca reluarile sa fie difuzate ulterior in format HD.

22. In martie 2009 a fost anuntata reuniunea distributiei din “Seinfeld” in cadrul unui episod al serialului lui Larry David “Curb Your Enthusiasm”.

23. “Seinfeld” este cunoscut ca “serialul despre nimic”, iar “No Hugs, No Lessons” era motto-ul acestuia.

24. Michael Richards (Kramer) purta intotdeauna haine cu un numar mai mare, pentru a parea mai dezlanat.

25. Departamentul de costume ii pregatea intotdeauna lui Jason Alexander (George) haine cu un numar mai mic.

26. Expresia “Yada, Yada, Yada” s-a clasat pe locul I in topul celor mai populare replici, realizat de TV Guide in 2005.

27. Pe masura ce personajul Kramer devenea tot mai popular, aplauzele publicului din platou cand acesta isi facea intrarea pe usa se prelungeau, iar cursivitatea scenelor era intrerupta. Astfel, regizorii au fost nevoiti sa roage publicul sa nu-l mai aplaude atat de mult pe Kramer.

28. Doar trei seriale din istoria televiziunii americane au reusit sa fie líder de audienta pe tot parcursul sezonului final: “I Love Lucy” (1956 - 1957), “The Andy Griffith Show” (1967 - 1968) si “Seinfeld”!

29. Majoritatea episoadelor din primele sezoane sunt bazate in totalitate pe intamplari din viata reala a creatorilor Larry David si Jerry Seinfeld.

30. Camasa pufoasa folosita in episodul “The Puffy Shirt” se afla in prezent la muzeul Smithsonian. Modelul a fost replicat la dimensiuni pentru papusi, iar exemplarele au fost incluse in setul DVD al sezonului al V-lea.

31. Regizorul Steven Spielberg a marturisit la un moment dat ca in timp ce filma “Lista lui Schindler” era atat de deprimat, incat se inveselea doar urmarind episoade inregistrate din “Seinfeld”.

32. Larry David a creat personajul George Constanza dupa propria-i persoana, iar majoritatea situatiilor in care se trezeste George sunt experiente reale ale lui David.

33. Jason Alexander credea initial ca personajul sau se bazeaza pe personalitatea lui Woody Allen, si de aceea si-a cumparat o pereche de ochelari special pentru auditii.

34. “Seinfeld” este unul dintre primele seriale de succes in care s-au realizat filmari exterioare.

35. O multime din termeni folositi in serial au intrat in cultura populara si au ajuns sa faca parte din vocabularul cotidian al fanilor serialului. Jerry Seinfeld a lansat si o carte despre acest limbaj, intitulata “Seinlanguage”, care in scurt timp a devenit best-seller.

36. Stirea ca serialul a ajuns la final a ajuns pe prima pagina a celor mai importante ziare americane, iar Time Magazine a pus serialul pe prima coperta a anului 1998.

37. Inainte de difuzarea ultimului episod din “Seinfeld”, NBC a difuzat un episod din “Dharma si Greg”, in care personajele se gandeau ca e cel mai bun moment sa faca sex in public, deoarece toata lumea va fi acasa uitandu-se la “Seinfeld”.


Modifică setările cookies