marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Serialul care  a durat 32 de ani, a cucerit fanii din 26 de tari si a creat cel mai cunoscut detectiv. Afla povestea vietii si carierei lui Peter Falk, celebrul detectiv Columbo 

Columbo este poate detectivul cu cea mai mare priza la public pentru ca nu a fost niciodata un clasic, ci un ciudat cu ochi de sticla, trenci, trabuc si intrebari amuzante, dar c-o minte agera pregatita sa rezolve orice mister.

Serialul care a durat 32 de ani, a cucerit fanii din 26 de tari si a creat cel mai cunoscut detectiv. Afla povestea vietii si carierei lui Peter Falk, celebrul detectiv Columbo

articole relationate

Columbo si-a inceput istoria in 1971 cand a aparut in seria difuzata de NBC, Sunday Mistery Movie, aparand o data la trei saptamani. Show-ul a fost cel mai populari din seria celor trei, celelalte fiind McCloud si McMillan and Wife.

Falk primea 250.000 de dolari pe film si ar fi putut primi mai mult, daca accepta oferta de a transforma serialul Columbo intr-unul saptamanal. A refuzat sustinand ca realizarea unui episod cu detectivi pe saptamana ar fi o povara prea mare.

Columbo, n-a avut niciodata un prenume, a fost diferit de ceilalti detectivi din serialele TV. Arata ca o victima a inundatiilor, a declarat Falk. Iti pare rau pentru el. Pare ca nu vede nimic, dar el vede totul. In spatele aspectului ciufulit, este o minte agera care munceste.

NBC a anulat seria in 1977. In 1989 ABC i-a oferit intr-un format de doua ore posibilitatea sa apara o data sau de doua ori pe sezon. Filmul a continuat pana anii '90. Columbo a aparut in 26 de tari si era cel mai indragit in Iran si Franta.

Trademark-ul detectivului este un trenci vechi pe care Falk si l-a cumparat pentru el. Dupa 25 de ani de televiziune, haina era atat de veche incat a trebui inlocuita.

Peter Michael Falk
a fost nascut in New York in data de 16 septembrie 1927 si a crescut in Ossining, N.Y. unde parintii aveau un magazin de haine. Bolnav de cancer la varsta de 3 ani, si-a pierdut un ochi. Cand asa ceva ti se intampla devreme, inveti sa traiesti cu asta. A devenit gluma cartierului. In cazul in care arbitrul ma scotea pentru fault, scoteam ochiul fals si i-l dadeam.

Cand Falk a inceput cariera de actor in NY un agent i-a spus: desigur ca n-o sa poti lucra in filme sau televiziune din cauza ochiului. Falk a fost nominalizat de doua ori la Oscar pentru rolurile din Murder Inc si Pocketful of Miracles si a castigat 5 premii Emmy.

Dupa ce a fost bucatar la marina comerciala si dupa primirea unei diplome in domeniul administratiilor publice, a lucrat ca expert in domeniul finantelor la biroul de stat din Conneticut.

A facut parte dintr-un grup de actori amatori de teatru si a fost incurajat de profesoara Eva La Gallienne sa devina profesionist.

O aparitie in The Iceman Cometh, in afara Broadway-ului, l-a ajutat sa prinda si alte roluri, cum este cel al lui Joseph Satlin in The Passion of Joseph D. In 1971 Falk a reusit un succes in The Prisoner of Second Avenue, piesa lui Neil Simon.

A debutat in 1958 in Wind Across the Everglades si s-a remarcat ca actor talentat interpretandu-l pe criminalul Abe Reles in Murder Inc.

Alte filme:  It's a Mad, Mad, Mad, Mad World, Robin and the Seven Hoods, The Great Race, Luv,
The Cheap Detective, The In-Laws, The Princess Bride.

Falk a mai aparut in filme art house, inclusiz in filmele semi improvizate Husbands si A Woman Under the Influence, regizate de prietenul sau John Cassavetes. Un alt film in care s-a jucat pe sine este Wings of Desire al celebrului Wim Wenders. A devenit notoriu in televiziune incepand cu primul sau Emmy pentru The Price of Tomatoes, in 1961. Celelalte patru premii Emmy le-a primit pentru Columbo.

A fost casatorit cu pianista Alyce Mayo in 1960. Au doua fete impreuna, Jackie si Catherine. A divortat in 1976. Anul urmator s-a casatorit cu actrita Shera Danese, au intentat divort de doua ori, dar s-au impacat de fiecare data.

Cand nu era pe platourile de filmare era in garajul sau din Beverly Hills. Il transformase intr-un studio unde desena. A inceput studii de arta in New York in perioada in care juca in piesa lui Sim0n si intr-o zi a intrat in Liga Studentilor la Arte.

Isi aminteste: Am deschis o usa si acolo era, un model nud, cu umerii in spate si lumina de deasupra, goala-goluta. Corpul femeii este nemaipomenit! Credeti-ma, m-am inscris imediat.


Peter Falk a murit la varsta de 83 de ani lasand in urma o multime personaje interpretate, dar cea mai pregnanta imagine a sa, ramane incontestabilul rol, Columbo.

Foto
Sursa: huffingtonpost.com/



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies