Scully, Mulder si Fumatorul, dupa 20 de ani. Cum arata actorii din Dosarele X, serialul care a schimbat istoria filmelor SF
15342
3
19 decembrie 2011 14:32
Unul dintre cele mai bune seriale ale momentului in SUA, The Walking Dead, show-ul hit al retelei AMC, a avut parte din nou de audiente record la finalul primei jumatati a sezonului 2.
Creata de Frank Darabont, seria The Walking Dead trateaza sfarsitul civilizatiei si o lume bantuita de zombi Filmul urmareste un grup de supravietuitori, condusi de ofiterul Rick Grimes interpretat de Andrew Lincoln, in cautarea unui adapost de creaturile ucigase.
Serialul a rupt toate top-urile de audienta inca de la primul episod difuzat anul trecut atragand cei mai multi telespectatori cu varste intre 18-49 de ani, din toate timpurile ( 5.3 milioane de telespectatori). Extrem de grafic, cu multe scene violente si de canibalism, show-ul prezinta o luma postapocaliptica distrusa de o epidemie care ii transforma pe oameni in zombi.
Fara a se sti cum s-a ajuns aici, il urmarim pe seriful Rick trezit dupa cateva saptamani de coma, singur intr-un spital parasit, si care se lupta cu hoarde se zombi pentru a-si gasi familia. Atunci cand o face, incepe o noua aventura - supravietuirea intr-un mediu invadat. De-a lungul timpului, personajele isi schimba personalitatea iar unii vor fi in stare sa faca orice pentru a supravietui.
Creatorul serialului este regizorul, scenaristul si producatorul Frank Darabont cel care a realizat The Shawshank Redemption (1994) nominalizat la 7 premii Oscar si cel mai votat film din istorie pe IMDB cu peste 670 de mii de voturi. A mai regizat The Green Mile (1999) si The Mist ( 2007) - toate trei dupa romane ale lui Stephen King pentru care s-a ales cu 3 nominalizari la Oscar.
Din distributia serialului fac parte: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies (pe care o stiti din Prison Break?), Laurie Holden?, Jeffrey DeMunn?, Steven Yeun, Chandler Riggs si Norman Reedus.
Duminica trecuta, episodul din The Walking Dead care a marcat finalul primei jumatati a sezonului doi a atras din nou audiente record de 6.6 milioane de telespectatori pe segmentul cu varste intre 18-49.
Primul sezon al serialului ( care contine 6 episoade) a avut un buget de 20.4 milioane de $ - aproximativ 3.4 milioane de dolari pe episod. Sezonul doi - momentan in derulare - are parte de 13 episoade si de un buget ceva mai redus - 2.75 de milioane de $ pe episod. Acesta a fost si unul din factorii care au dus la o relatie tensionata intre producatorii de la AMC si Darabont care a fost concediat in aceasta vara. In locul sau Glen Mazzara a fost numit producator executiv.
Show-ul este cel mai de succes serial difuzat de canalul AMC si a fost intens aclamat si de critici. Pe Metacritic.com, scorul mediu al lui The Walking Dead pentru ambele sezoane este de 81%, bazat pe 45 recenzii de la critici.
Premiera sezonul doi a adus audiente de 7.3 milioane de telespectatori si a devenit cel mai urmarit episod al unui serial de drama din istorie televiziunii prin cablu (pe segmentul 18-49 de ani).
Povestea se axeaza in jurul unui grup de supravietuitori condusi de ofiterul Rick Grimes, in incercarea de a-si gasi o locuinta noua si ferita de pericole dupa ce o boala care transforma oamenii in zombi a pus stapanire pe planeta. Oamenii devin zombi la 24 de ore dupa ce sunt muscati/infectati.
The Walking Dead se inspira din benzile desenate extrem de populare cu acelasi titlu create de Robert Kirkman, Tony Moore si Charlie Adlard si va avea parte si de un al treilea sezon.
Serialul difuzat in 130 de tari a castigat anul trecut un premiu Emmy pentru machiajul exceptional. In sezonul al doilea, zombii au trecut prin modificari substantiale.Unul dintre producatori Robert Kirkman a spus intr-un interviu acordat pentru Hollywood Reporter ca "toata echipa a invatat multe fata de primul sezon. In sezonul 2, ei arata mult mai bine si sunt mult mai sangerosi. Am scris benzile desenate cu mult timp in urma, dar am vazut ce se intampla cu oamenii din intreaga lume. Nu as rezista sa fiu animalul de companie al nimanui, cred ca m-as arunca de pe un pod. Intreaga lume tinde sa devina o inchisoare".
Gino Crognale, unul din membrii echipei care s-a ocupat de efectele speciale, a spus despre infricosatoarele creaturi ca se bazeaza mai mult pe instinct. "La fel ca si in cazul altor specii, cine este in forma reuseste sa obtina hrana. Dar totul se bazeaza mai mult pe instinct si nu asa mult pe inteligenta cum ne-am imagina noi."
The Walking Dead este extrem de apreciat pentru efectele speciale deosebite, dar mai ales pentru machiajul extrem de naturalist pentru a crea o lume post apocaliptica extrem de credibila, maestrii machiajului au lucrat enorm de mult.
"Ideea era ca atunci cand oamenii mor se descompun si le vedem forma craniului" a dezvaluit Greg Nicotero, SFX make-up artist si consultant. "Asa ca am ales actori cu ochi mari, cu fete lungi si subtiri, cat mai ososi la fata si cu gatul lung, ca sa le putem pune colaje pe ei astfel incat sa nu para ca le-am facut artificial fetele".
Danturile expuse sunt un trademark al benzilor desenate create de Kirkman si a ramas un detaliu semnificant si in serial. "Odata cu descompunerea zombiilor, pielea se strange si li se vad foarte clar dintii. Asa ca am construit proteze artificiale pe care le-am suprapus peste fetele actorilor si le-am acoperit buzele."
Protezele dentare au fost introduse intr-o cutie craniana plina de rani facute din colaj. Ranile ingrozitoare de pe fetele actorilor au fost facute prin intermediul machiajului protetic. Tot sangele din serial a fost facut special pentru acest film din diverse substante si materiale, astfel incat sa fie cat mai aproape de culoarea si textura sangelui real.
Actorul de la Hollywood vine des în România, unde și-a făcut și prieteni, iar acum se află din nou aici, cu un alt proiect.