marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Silver Linings Playbook: de 31 de ani nu s-a mai intamplat asa ceva la Oscar

Oscarurile se lauda in 2013 cu recorduri impresionante, cel putin la capitolul nominalizari. Au fost dezamagiri, nemultumiri, dar si surprize uriase. David O. Russell a cucerit pe toata lumea cu Silver Lingins Playbook, un film emotionant, care imbina drama cu comedia.

Silver Linings Playbook: de 31 de ani nu s-a mai intamplat asa ceva la Oscar


Silver Linings Playbook, o comedie cu accente dramatice, regizata de David O. Russell a reusit o performanta pe care niciun alt film nu a mai atins-o de 31 de ani la Oscar. Pelicula a primit nominalizari la cele 4 mari categorii: cel mai bun film, cel mai bun regizor ( David O. Russell), cea mai buna actrita in rol principal ( Jennifer Lawrence), cel mai bun actor in rol principal (Bradley Cooper). Filmul este adaptarea pentru marele ecran a romanului scris de Matthew Quick si a primit in totalitate 8 nominalizari la Oscar in 2013.
 

 

Silver Linings Playbook a intrat intr-o categorie  selecta cu aceasta reusita, doar 13 filme au reusit in istorie nominalizari la principalele patru categorii la Oscar: My Man Godfrey (1936), Mrs. Miniver (1942), For Whom the Bell Tolls (1943), Johnny Belinda (1948), Sunset Blvd. (1950), A Streetcar Named Desire (1951), From Here to Eternity (1953), Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966), Bonnie and Clyde (1967), Guess Who's Coming to Dinner (1967), Network (1976), Coming Home (1978) si Reds (1981).

 

Filmul spune povestea lui Pat (Bradley Cooper) fost profesor de liceu, care a petrecut 4 ani intr-o clinica destinata tratarii bolilor nervoase dupa ce a fost inselat si parasit de sotia lui, Nikki.Dupa externare se muta inapoi in casa parintilor, hotarat sa-si reconstruiasca viata si sa devina barbatul dorit dintotdeauna si sa-si recucereasca fosta sotie. Totul se schimba insa cand o cunoaste pe Tiffany (Jennifer Lawrence) o tanara vaduva care sufera de o depresie severa cauzata de moartea sotului. Afectiunile mintale cu care se confrunta amandoi ii apropie pe Tiffany si Pat, care devin prieteni si incep sa aiba sentimente profunde unul fata de altul.



Silver Linings Playbook
il are in centrul povestii pe Bradley Cooper intr-un rol in care actorul isi arata calitati nedescoperite inca de fani. Prin urma nu va astepati la roluri de genul "The Hangover" sau "Wedding Crashers."In multe aspecte Bradley Cooper este o revelatie in rolul unui barbat ce sufera de tulburare bipolara si care este disperat sa reintegreze in viata sa dupa o perioada petrecuta intr-o institutie de boli mintale" a scris The Wrap.
 

 

Bradley Cooper a povestit cat de intimidat a fost de acest rol :"Nimeni nu mi-a dat inainte sansa de a juca un astfel de rol, asa ca am avut emotii. Mi-am spus << Nu stiu daca o pot face iar daca David O. Russell o regizeaza, sigur nu pot sa ma prefac>>". Jennifer  Lawrence s-a pregatit pentru rolul lui Tiffany  impreuna cu fratele ei, inainte de a da proba online pe Skype, in casa tatalui ei din Louisville, Kentucky."Multe vedete de la Hollywood si-au dorit acest rol, insa Jennifer ne-a surprins pe toti. Ne-a lasat fara cuvinte. In ciuda varstei sale, este foarte inteleapta. Interpreteaza tot felul de roluri. Poate avea 30, 40 sau 20 de ani.” a declarat David O Russell .


Impreuna cu Bradley Cooper, Jennifer Lawrence si Robert De Niro, Russell a impresionat criticii cu filmul sau, despre care a spus ca are o semnificatie personala puternica. Acesta nu s-a ferit sa dezvaluie momentul in care i-a fost teama ca va esua ca regizor.


"Este un risc in aceasta meserie, cand incepi sa simti ca nimic nu iti iese bine si vrei sa faci lucrurile tot  mai interesante. Astfel, ajungi intr-un blocaj.  Dupa Three Kings, am avut 3 ani in care mi s-a urcat putin la cap. Dupa aia, mi s-a schimbat viata, am divortat si am avut o perioada mai salbatica, am facut un film pe care nu l-am mai terminat niciodata din cauza lipsei de fonduri. Credeam ca nu imi voi mai reveni. In urma cu 5 ani, Sydney Pollack  mi-a dat aceasta carte Silver Linings Playbook si imediat am vrut sa fac filmul. Insa Harvey Weinstein nu avea atunci banii necesari. Intre timp am facut The Fighter, desi nu ma asteptam sa-l fac. Am vrut enorm de mult sa fac Silver Linings Playbook pentru ca povestea are o rezonanta personala pentru mine, fiul meu s-a luptat mult timp cu afectiunea bipolara."

 

 

Silver Linings Playbook va avea premiera in Romania pe 1 februarie 2013


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies