marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Silver Linings Playbook si Jennifer Lawrence au triumfat la Gala Independent Spirit Award: "Sper sa nu mi se desfaca rochia din nou"

Comedia Silver Linings Playbook a dominat Gala Independent Spirit Awards ce acorda distinctii realizatorilor de filme independente, care nu lucreaza cu marile studiouri de la Hollywood.

Silver Linings Playbook si Jennifer Lawrence au triumfat la Gala Independent Spirit Award: Sper sa nu mi se desfaca rochia din nou


Comedia Silver Linings Playbook  a castigat, sambata seara, patru premii, inclusiv pentru cel mai bun film, la gala Independent Spirit Awards care a avut loc, ca de obicei, intr-un cort instalat pe plaja Santa Monica (California).


Nominalizat la cinci categorii de premii, "Silver Linings Playbook" a mai castigat trofeele pentru cel mai bun scenariu (David O. Russell), cel mai bun rol principal feminin (Jennifer Lawrence) si cea mai buna regie (David O. Russell).


Silver Linings Playbook: nebunie in doi. Afla totul despre filmul lui David O. Russell


 

Aclamata pentru rolul tinerei depresive din comedia lui O. Russell  - Jennifer Lawrence a fost in centrul atentiei la gala unde a atras toate privirile intr-o rochie neagra extrem de taiata: "Nu vreau sa iasa ceva pe dinafara de rochie" a glumit actrita facand referire la accidentul vestimentar de la SAG Awards, unde rochia Dior i-a dat batai de cap.

 


Tot la gala de sambata seara, John Hawkes a castigat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru prestatia din filmul "The Sessions", recompensat si cu premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar (Helen Hunt).


Matthew McConaughey a fost castigatorul categoriei "cel mai bun rol secundar masculin", pentru interpretarea unui stripper in comedia "Magic Mike".Drama austriaca "Amour", de Michael Haneke, a castigat premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film strain, cimentandu-si si ea drumul catre succes la Oscar.

Filmul "Beasts of the Southern Wild", de Benh Zeitlin, a castigat premiul Independent Spirit pentru cea mai buna imagine.


"The Perks of Being a Wallflower", de Stephen Chbosky, a castigat premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film de debut, in timp ce Derek Connolly a castigat premiul pentru cel mai bun scenarist debutant, pentru "Safety Not Guaranteed", iar "The Invisible War", de Kirby Dick, a primit premiul pentru cel mai bun documentar.



La gala de sambata seara au mai fost acordate trofeul "John Cassavetes" ("Middle of Nowhere", de Ava DuVernay), Piaget Producers Award ("Stones in the Sun"), Someone to Watch Award ("Gimme the Loot", de Adam Leon), Truer than Fiction Award ("The Waiting Room", de Peter Nicks) si premiul "Robert Altman ("Starlet", de Sean Baker).


Independent Spirit Awards aduc un omagiu filmelor americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare si gradul de finanţare independenta. Limita maxima de buget este de 20 de milioane de dolari - aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio -, potrivit datelor oferite, in 2006, de Motion Picture Association of America.

 

 

Sursa foto: Getty


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies