marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Skyfall, cel mai profitabil film in box-office-ul britanic din toate timpurile. Topul celor mai de succes filme in 2012 in Marea Britanie

Skyfall a devenit cel mai profitabil film din box-office-ul britanic, reusind sa stranga incasari de aproape 103 milioane lire sterline, scriu cei de la The Guardian.

Skyfall, cel mai profitabil film in box-office-ul britanic din toate timpurile. Topul celor mai de succes filme in 2012 in Marea Britanie

 

Cel de-al 23-lea film din seria James Bond a depasit productia din 2009 a lui James Cameron, Avatar, potrivit anuarului British Film Industry. Potrivit acestor statistici, industria cinematografica din Marea Britanie se mentine la un nivel linistitor, productiile englezesti reusind in 2012 incasari de 5,3 miliarde lire sterline la nivel modial, reprezentand 15% din incasarile globale. La acest succes au contribuit Skyfall, The Dark Knight Rises, dar si filme independente precum The Best Exotic Marigold Hotel (135 milioane de dolari) si The Woman in Black (128 milioane de dolari).

 

 

Directorul executiv BFI, Amanda Nevill, a declarat: "Filmele britanice au captivat publicul, iar Skyfall a condus invazia in cinematografe la nivel mondial in 2012. Anuarul arata importanta filmelor in economia Marii Britanii, cu o cifra de afaceri record de 7,7 miliarde de lire sterline, cu un plus de un miliard fata de 2011", a spus aceasta pentru publicatia britanica The Guardian.

 

 

 

In raportul oferit publicitatii se arata ca in 2012, pe teritoriul Marii Britanii, au fost produse  249 filme, in comparatie cu cele 331 realizate in 2011, in timp ce sumele cheltuite pentru productie au scazut de la 1,2 miliarde de lire la 929 milioane de lire sterline.

 

 

Intre pasiune si pericol, intre actiune irezistibila si misiuni aproape imposibile, James Bond (Daniel Craig) s-a intors intr-o noua productie sub numele de cod Skyfall, alaturi de noua Bond Girl. Severine (Berenice Marlohe) nu este doar o femeie frumoasa, ci si curajoasa care nu va ezita niciun moment sa se alature lui James Bond in misiunea impotriva lui Raoul Silva (Javier Bardem). Filmul regizat de Sam Mendes este singurul din istoria francizei care a facut incasari de peste 1 miliard de dolari. Urmatorul film din serie va fi regizat tot de Sam Mendes, iar Daniel Craig isi va relua rolul.

 

 

 

 

 

 

Topul celor mai profitabile filme in Marea Britanie din 2012

 

1. Skyfall 102,8 milioane de lire sterline

2. The Dark Knight Rises 56,3 milioane de lire sterline

3. The Hobbit: An Unexpected Journey 52,2 milioane de lire sterline

4. Marvel Avengers Assemble 51,9 milioane de lire sterline

5. The Twilight Saga: Breaking Dawn (Part 2) 35,8 milioane de lire sterline

6. Ted 30,4 milioane de lire sterline

7. Ice Age 4: Continental Drift 30,3 milioane de lire sterline

8. Life of Pi 28,7 milioane de lire sterline

9. The Amazing Spider-Man 26 milioane de lire sterline

10.Prometheus 24,8 milioane de lire sterline

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies