marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sophia Loren, ovationata in picioare la festivalul de film de la Lyon. Cum arata la 81 de ani una dintre cele mai frumoae actrite ale anilor '60

Sophia Loren s-a bucurat de o seara omagiala la festivalul 'Lumiere' de la Lyon, unde publicul a ovationat-o in picioare pe actrita de 81 de ani, care priveste in urma fara regrete si spune ca 'nu s-a pierdut niciodata'.

Sophia Loren, ovationata in picioare la festivalul de film de la Lyon. Cum arata la 81 de ani una dintre cele mai frumoae actrite ale anilor 60

"Trebuie sa spun ca nu m-am pierdut niciodata, intotdeauna am rezistat, am luptat" - a spus actrita, conform Agerpres, care citeaza France Presse.

 

Ea a explicat ca in familia in care s-a nascut a avut "o viata destul de dificila" neavand tata (fiica ilegitima a inginerului Riccardo Scicolone) si a fost nevoita sa lupte.

 

"Cred ca Dumnezeu, sa zicem, m-a ajutat foarte mult si am facut intotdeauna lucrurile bine, ca o fetita care merge la scoala si isi face temele bine. si putin cate putin am devenit - se spune - cineva", a declarat emblema cinematografiei italiene venita la brat cu fiul ei, Edoardo Ponti, intr-o tinuta de culoare rosu aprins.

 

 

Ea a vorbit despre familia sa, despre viata alaturi de Carlo Ponti, producatorul italian cu 22 de ani mai in varsta, cu care a fost casatorita pana la moartea acestuia in 2007 si pe care l-a descris drept "omul vietii mele, cel care m-a inteles, care m-a insotit".

 

Apoi ea a trecut in revista cariera sa artistica. "Cand a batut la usa mea Charlie Chaplin ... imi tremurau picioarele", a spus Sophia Loren. Faptul ca el i-a oferit un rol in "Contesa din Hong Kong" a fost pentru ea "mai mult decat un Oscar".

 

 

Despre Marlon Brando a spus: "Un mare actor, dar el a fost un pic ... nu pot spune totul"; iar despre Marcello Mastroianni, cu care a jucat intr-o duzina de filme: "A fost ca o familie pentru mine".

 

"Cand l-am pierdut, am pierdut intr-adevar o mare parte din mine", a marturisit Sophia Loren.

 

FOTO: Sophia Loren si Marlon Brando, in 1954.

 

 

Cand Thierry Fremaux, care conduce acest festival al patrimoniului cinematografic, a intrebat daca ea este cinefila si daca a mers la premiere cinematografice, Sophia Loren a raspuns apasat: "M-am dus la premierele filmelor mele", starnind ilaritate in sala Auditorium din Lyon. "Mi-e rusine, domnule", a adaugat ea.

 

In cele din urma, rezumand cariera sa cinematografica, ea a citat printre filmele sale preferate "Una giornata particolare", in regia lui Ettore Scola (1977), si "La ciociara", in regia lui Vittorio de Sica (1960), care i-a adus un premiu Oscar in 1962, primul acordat pentru un film strain.

 

 

Doua filme culte, adica facand parte din categoria filmelor care marcheaza spiritul publicului de cinema, in care ea joaca rolul femeii din popor, fara farduri, un ecou al copilariei sale napoletane.

 

Apoi, Sophia Loren, care locuieste acum in Elvetia si apare rar in public, a daruit autografe si a fost ovationata in picioare inainte de difuzarea in cadrul serii omagiale a filmului "La ciociara" al regizorului Vittorio De Sica.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies