marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

SPECTRE, noul film din seria James Bond, va fi cel mai scump din istoria francizei: suma uriasa care a produs un scandal intre MGM si Sony

Noul film din seria James Bond, cu Daniel Craig, va fi cel mai scump de pana acum, infomeaza Hollywood Reporter. Informatiile au aparut in presa dupa ce hackerii au spart conturile de email ale sefilor studiourilor Sony, cel care distribuie pe piata de film filmele din seria James Bond.

SPECTRE, noul film din seria James Bond, va fi cel mai scump din istoria francizei: suma uriasa care a produs un scandal intre MGM si Sony

 

SPECTRE ar beneficia de un buget de 300 de milioane de dolari, o suma uriasa, pe care cei de la MGM ar fi vrut sa o reduca, asa cum reiese din mailurile dintre cei de la MGM si Sony, studiourile care il produc, respectiv il distribuie pe piata.


Presedintele MGM, Jonathan Glickman, a trimis un memo intern in luna noiembrie a anului trecut, in care specifica suma bugetului alocat pentru SPECTRE, adica 300 de milioane de dolari, o suma uriasa si mult mai mare fata de precedentul film, Skyfall, care a avut buget de doar 210 de milioane de dolari. In final, Skyfall a devenit unul dintre cele mai profitabile fime ale anului si singurul din serie cu incasari de 1 miliard de dolari.
 

"Suntem constienti ca noile filme se bazeaza pe cele vechi si ca oamenii au asteptari si pretentii mari. Dar totusi, trebuie sa reducem putin costurile. Nu e vorba de zgarcenie aici" a spus Glickman, care a incercat sa reduca bugetul la 250 de milioane de dolari.

 


 

 

 

Acesta a dat si cateva sugestii despre cum se pot face aceste reduceri: de exemplu, sa mute filmarile unei scene din Roma in Londra, la o scena de urmarire sa reduca numarul masinilor, iar un final dramatic in ploaie ar fi putut fi inlocuit prin ajutorul efectelor speciale. Insa, acesta a fost refuzat de Barbara Broccoli, producatorul filmelor din partea studiourilor Sony si nu a vrut sa reduca nici macar cu un cent bugetul.

 

In aceleasi emailuri sparte de hackeri, s-au mai descoperit si alte informatii care nu ar fi trebuit sa apara in presa, inclusiv ca Andrew Scott, cel care joaca in SPECTRE, a primit cu 1 milion de dolari mai putin fata de cat i-ar fi dat actorului Chiwetel Ejiofor, din "12 Years a Slave", daca ajungeau la o intelegere.
 

 

 

 

 

"Spectre" este noul titlul si este un acronim pentru Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion, o organizatie terorista globala fictiva care apare in romanele scrise de Ian Fleming. Organizatia este condusa de genialul terorist Ernst Stavro Blofeld. Aceasta organizatie a aparut prima data in romanul Thunderball (1961) si in filmul Dr. No (1962).
 

 

Noile nume confirmate sunt Christoph Waltz, despre care ca va juca rolul eroului negativ principal, numit Oberhauser. O alta surpriza placuta este distribuirea lui Andrew Scott in rolul Denbigh. Scott este cunoscut publicului larg din serialul "Sherlock", unde il joaca pe Moriarty, alaturi de Benedict Cumberbatch.

Noile fete Bond vor fi interprete de Lea Seydoux, nume care a fost zvonit cu luni in urma, dar si frumoasa Monica Bellucci.  Alte nume noi confirmate au fost David Bautista sau Rory Kinnear. SPECTRE se va lansa pe 23 octombrie in Marea Britanie si pe 6 noiembrie in SUA.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies