marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Starul din Beasts of the Southern Wild: cum a ajuns un brutar de 45 de ani si fara experienta de actor sa aiba portile deschise la Hollywood

Procinema aduce in premiera nationala pe 24 februarie "Beasts of the Southern Wild - Taramul Visurilor"  povestea emotionanta a unei fetite de sase ani, care traieste cu tatal ei, Wink, intr-o comunitate din sudul deltei de la capatul lumii. Filmul surpriza din acest an in cursa pentru Oscar a lansat in lumea starurilor un brutar din New Orleans - Dwight Henry.

Starul din Beasts of the Southern Wild: cum a ajuns un brutar de 45 de ani si fara experienta de actor sa aiba portile deschise la Hollywood

 

Atunci cand Wink se imbolnaveste de o maladie misterioasa, toata natura o ia razna si micuta Hushpuppy este pusa in fata unei provocari la care nici adultii nu reusesc sa faca fata. “Taramul visurilor” intra in competitie la Oscar la patru categorii: cel mai bun film al anului, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu adaptat si cea mai buna actrita in rol principal.


Beasts of the Southern Wild, lansat in 2012 la Festivalul de la Sundance, este un film al debuturilor:  este primul film al regizorului Benh Zeitlin si aduce primele roluri pe marele ecran pentru Quvenzhane Wallis, cea mai tanara actrita din istorie nominalizata la Oscar si Dwight Henry, cel care il interpreteaza pe tatal ei in film.

 

Prestatia lui Dwight Henry este puternica, impresionanta si tulburatoare: barbatul a reusit sa cucereasca fanii si criticii de film la numeroase festivaluri, desi nu a mai jucat niciodata pana acum si nu are pregatire profesionala de actor.  In varsta de 45 de ani, Henry este un brutar ce detine o cafenea/ patiserie in New Orleans insa nu s-a temut sa plonjeze in lumea actoriei.



 


Dupa succesul inregistrat de filmul Beasts of the Southern Wild, portile la Hollywood i s-au deshis, asa ca Henry s-a ales cu un al doilea film in care joaca tot alaturi de Quvenzhane Wallis. Cei doi au fost alesi de Steve McQueen sa joace intr-o drama despre sclavie Twelve Years a Slave - alaturi de vedete ca Michael Fassbender si Brad Pitt.

Intr-un interviu pentru CNN, Dwight Henry a recunoscut ca a refuzat de 3 ori rolul din Beasts of the Southern Wild: "Cu greu, am refuzat rolul de 3 ori. Nu l-am refuzat stramband din nas la el. Ci pentru ca aveam o obligatie pentru afacerea mea. De abia am deschis brutaria si nu puteam sa plec. Insa producatorii m-au convins ca sunt singurul om din lume care trebuie sa joace acest rol... Au avut mare incredere pentru ca mi-au pus in mana milioane de dolari - intregul lor film.

 

Cand am acceptat rolul, mi-am adus aminte ca toti cei trei producatori au intrat la mine in brutarie si mi-au spus ca trebuie sa fac asta.  Au vazut ceva in mine. M-am inteles cu partenerii mei si m-am mutat din oras. Acum am terminat filmarile la un alt film - Twelve Years a Slave. Steve McQueen, cel care a regizat filmul, a venit la mine si mi-a spus ca producatorii au avut dreptate in legatura cu mine. Trebuie sa cred ce spun oamenii. Mi s-a zis ca am acest talent si trebuie sa o iau ca atare. "


"Sa fiu brutar este tot ce am facut in viata. Am inceput sa lucrez intr-o brutarie din clasa a 11-a cand am renuntat la scoala. M-am indragostit de aceasta meserie. Nu am incercat sa fac nimic altceva", a mai dezvaluit acesta.
 


 

Intrebat ce este remarcabil la Wink, personajul jucat de el in film, acesta a raspuns: "Dragostea si pasiunea pe care le are. Are o inima cat Texasul de mare. Iubeste oamenii de pe insula. Isi iubeste fiica mai mult decat pe orice...Stie ca nu o sa mai fie multa vreme pe Pamant si cel mai important lucru este ca fata lui sa supravietuiasca."
 


"Imi plac westernurile, cele cu Clint Eastwood si Charles Bronson. Mereu am muncit mult insa mi-am facut timp sa ma uit la filme cu cowboy.  Imi plac filmele cu Morgan Freeman si Russell Crowe. Gladiatorul este unul dintre filmele mele preferate. Pot sa ma uit la el cel putin o data pe luna."
 

 

Filmul Beasts of the Southern Wild/ Taramul visurilor va fi in premiera nationala pe TV, pe PROCINEMA, pe 24 februarie de la ora 20.00.

 



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies