marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Stephen Hawking vrea sa joace in filme: omul de stiinta ar fi interesat de un personaj negativ in urmatorul film din seria "James Bond"


Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a dezvaluit intr-un interviu acordat de curand revistei Wired ca isi doreste sa interpreteze un personaj negativ in urmatorul film din franciza "James Bond", relateaza dailymail.co.uk.

Stephen Hawking vrea sa joace in filme: omul de stiinta ar fi interesat de un personaj negativ in urmatorul film din seria James Bond


Celebrul fizician, cosmolog si scriitor britanic, care sufera de scleroza laterala amiotrofica, se deplaseaza intr-un scaun cu rotile si comunica cu ajutorul unui sintetizator vocal. Astrozicianul in varsta de 72 de ani va aparea pe coperta lunii ianuarie a revistei.


"Cred ca scaunul cu rotile si sintetizatorul de voce s-ar potrivi foarte bine cu acest rol", a declarat savantul britanic, in varsta de 72 de ani, pentru numarul din ianuarie al revistei Wired.

 

In ciuda acestei afectiuni grave, Stephen Hawking nu este un debutant in cinematografie, nici in televiziune. El a aparut sub forma unui personaj animat in indragitul serial animat de televiziune "Familia Simpson", a jucat propriul rol in serialul "Star Trek", a aparut in seria live "Monty Python", iar vocea lui apare intr-o piesa de pe noul album al grupului Pink Floyd.

 

 

 

 

In acelasi interviu, Stephen Hawking spune ca, desi sintetizatorul vocal pe care il foloseste il face sa vorbeasca cu accent american, acesta a devenit "marca (lui) inregistrata". "Inainte sa imi pierd vocea, aceasta era slaba, neclara si doar persoanele apropiate puteau sa ma inteleaga. Dar, gratie acestei voci computerizate, am descoperit ca pot sa tin prelegeri in public", a spus astrofizicianul.

 

Stephen Hawking este personajul principal din "The Theory of Everything", un film biografic care prezinta viata si cariera renumitului savant britanic. Rolul sau este interpretat de actorul Eddie Redmayne.

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o maladie neuronala degenerativa (scleroza laterala amiotrofica) la varsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus in acel moment ca mai avea de trait cel mult doi sau trei ani. Ajuns in prezent la varsta de 72 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciati oameni de stiinta din lume, fiind cunoscut pentru lucrarile sale despre gaurile negre si pentru cartea sa "Scurta istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), devenita un bestseller international.

 

Anul acesta, unul dintre filmele considerate printre cele mai bune si cu potentila la Oscar este "Theory of Everything", despre viata lui Stephen Hawking. Eddie Redmayne, cunoscut din "Les Miserables", este cel care il joaca pe omul de stiinta, iar presa il considera printre favoritii la Oscar pentru transformarea incredibila si intepretarea sclipitoare.
   
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies