marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Steve Carell si Channing Tatum, favoriti pentru nominalizari la Oscar, dupa ce Foxcatcher a primit reactii extraordinare la Cannes: vezi aici primul trailer lansat

Foxcacther a devenit in ultimele doua zile cel mai discutat film de la Festivalul de Film de la Cannes, acolo unde a fost vizionat in premiera. Primele reactii sunt excelente si mai mult decat atat, presa straina scrie ca Steve Carell este primul candidat serios in acest an la Oscar.

Steve Carell si Channing Tatum, favoriti pentru nominalizari la Oscar, dupa ce Foxcatcher a primit reactii extraordinare la Cannes: vezi aici primul trailer lansat

Drama Foxcatcher a fost catalogata ca fiind un film sumbru, trist si impresionat, care il prezinta pe Steve Carell in rolul carierei sale de pana acum, iar Channing Tatum demonstreaza ca este un actor cu o forta extraordinara nu doar fizica, ci si emotioanala.

 

 

"Acesta este filmul care ii va schimba cariera lui Steve Carell" scriu cei de la The Guardian, care i-au oferit 5 stele din 5 in prima recenzie. Presa straina scrie ca filmul are potential urias la Oscaruri in 2015, la fel cum in urma cu un deceniu, Bennet Miller facea furori cu Capote, ce i-a adus Oscarul pentru cel mai bun actor lui Phillip Seymour Hoffman. La fel s-ar putea intampla si in acest an: criticii sunt de parere, ca desi filmul este foarte bun, interpretarea spectaculoasa si magistrala a lui Steve Carell este elementul care transforma Foxcatcher intr-un film extraordinar.

 

 

 

Scris de Max Frye si Dan Futterman (Capote), scenariul prezinta viata lui John du Pont (Steve Carell), un milionar pasionat de timbre si pasari, si, totodata, un schizofrenic paranoic, care construieste centrul de wrestling Team Foxcatcher pe proprietatea lui din Pennsylvania. Acesta reuseste sa il convinga pe Mark (Channing Tatum), un tanar luptator, sa se pregateasca alaturi de el pentru Olimpiada de la Seul. Dornic de afirmare si constant in umbra fratelui sau mai mare, David (Mark Rufflao), tanarul se muta acasa la John Du Pont, moment care il va aduce pe marginea prapastiei. In 1996, John Du Pont l-a asasinat pe castigatorul medaliei de aur la wrestling, David Schultz (Mark Ruffalo), fratele lui Mark,  despre care du Pont credea ca (asa cum s-a dovedit pe parcursul procesului) s-a implicat intr-o conspiratie internationala pentru a-l ucide.

 

"Nu l-am vazut niciodata pe Steve facand asa ceva pana acum si sincer, nici nu ma gandeam ca poate face asta" a spus regizorul la conferinta de presa de la Cannes. "Stiam ca Steve poate juca roluri excentrice si ciudate, dar abia cand ne-am intalnit personal, mi-am dat seama ce versatil este. El are o latura publica, si una intima, a lui, pe care n-o cunoastem niciodata. Dar cred ca asta il ajuta si se vede in creionarea personajelor sale." a continuat Miller.

 

 

 

 

Steve Carell s-a documentat intesn pentru a intra in pielea personajului sau, John du Pont, a citit foarte multe materiale magnatii acestei industrii si a urmarit documentare despre subiect. Du Pont a murit in 2010, in inchisoare,  fiind condamnta dupa prietenia cu Mark (Channing Tatum) si Dave (Mark Ruffalo) s-a sfarsit tragic. "Am avut mana libera sa fac ce vreau eu pana la un punct, cu acest personaj. M-am documentat si l-am urmarit cat de mult am putut eu. Cred ca cel mai bizar moment a fost cand la filmari a venit si vaduva lui du Pont, Nancy (jucata de Sienna Miller in film). S-a simtit ciudata sa ma vada asa..." a spus Carell la conferinta.

 

Regizorul a mai spus ca acest film are un mesaj puternic dincolo de povestile personajelor. "Exista multi americani de acest gen, retrasi, necomunicativi si care nu se simt adaptati la mediul social. Dar de obicei, in spatele acestui comportament, se ascunde altceva. Insa filmul meu nu vrea sa emita o pozitie morala sau politica. Doar evoca niste evenimente tragice, concluziile le trage fiecare".


Foxacatcher se lanseaza in cinematografele din SUA incepand cu 14 noiembrie 2014.

 

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies