marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Steven Soderbergh amana retragerea din cinematografie: cineastul va regiza un serial politist cu Clive Owen in rol principal

Dupa ce a anuntat ca se retrage din lumea cinematografica, Steven Soderbergh pare sa se fi gandit mai bine la aceasta decizie si a revenit la ea.

Steven Soderbergh amana retragerea din cinematografie: cineastul va regiza un serial politist cu Clive Owen in rol principal

 

Regizorul american s-a bucurat de un succes impresionant cu ultimul sau film, Behind The Candelabra, insa a decis sa puna capat unei cariere de aproape 30 de ani. Insa, Soderbergh se pare ca se afla in discutii avansate cu Clive Owen pentru a prelua regia serialului The Knick, al carui actiune se petrece in New York, la inceputul anilor 1900, scriu cei de la Deadline.

 

In prima faza, serialul care apartine celor de la Cinemax va avea 10 episoade. The Knick va prezenta schimbarile tumultoase care au loc in New York, la inceputurile anilor 1900, actiunea centrandu-se in mod special pe o serie de chirurgi care incearca lucruri inovative la Spitalul Knickerbocker, impingand limitele medicinei la maxim. 

 

Scenografii si producatorii executivi vor fi Jack Amiel si Michael Begler, urmand ca si Owen Clive si Steven Soderbergh sa fie producatori executivi, impreuna cu Michael Sugar si Gregory Jacobs.

 

 

 

Chiar daca nu este chiar o retragere oficiala, Steven Soderbergh a anuntat ca nu va mai lucra la nici un film. "Ca sa fie clar, nu voi regiza filme de dragul de a face filme. Insa, m-ar interesa sa regizez un serial de exemplu, daca apare ceva interesant. In ultimii 5 ani, aceasta industrie s-a degradat foarte mult, iar regizorii sunt tratati oribil. Este ingrozitor modul in care oamenii care cheltuie si investesc bani in filme se cred stapani pe un film, nu ma refer doar la studiouri, ci si la producatori. Eu nu inteleg acea supozitie, cum ca regizorul nu stie ce isi doreste publicul sa vada" a spus Soderbergh.

 

Regizorul a vorbit despre ultimele filme ale sale, drama-thriller Side Effects, despre industria medicamentelor si a substantelor ilegale si Behind The Candelabra, un film pentru televiziune, in care Michael Douglas este Liberace si Matt Damon joaca rolul iubitului acestuia. Behind The Candelabra a fost respins de toate marile studiouri, pana cand a ajuns la HBO: "Nimeni n-a vrut acest film. L-am aratat tuturor studiourilor si toti l-au respins, desi aveam nevoie doar de 5 milioane de dolari. A fost o nebunie". Filmul a fost ovationat la Cannes, unde Michael Douglas a impresionat cu interepretarea sa, iar criticii sunt de parere ca Sodebergh ar trebui sa continue cariera de cineast.

 

 

 

In ultimii 3 ani, Soderbergh a gasit inspiratia necesara pentru a face 8 filme total diferite: drama indie The Girlfriend Experience, documentarul And Everything Is Going to Be Fine, comedia The Informant, in care blameaza societate corporatista, un movie-disaster Contagion, filmul de actiune Haywire, comedia cu stripperi Magic Mike, iar acum incheie cu o drama despre lumea medicinei, Side Effects. Insa, regizorul spune ca unele dintre ele au aparut din senin.


Steven Soderbergh a regizat 26 de filme de la debutul sau din 1989 cu Sex, Lies and Videotape, considerat filmul care a declansat revolutia productiilor independente in anii '90. In cei 24 de ani de cariera, Soderbergh si-a intarit statutul de regizor cameleon, reusind mai mult ca orice alt cineast al generatiei sale sa jongleze intre filme independente cu buget redus si filme cu buget mare.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies