marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Behind the Candelabra: filmul regizat de Steven Soderbergh, pe care toate studiourile americane l-au respins pentru ca e prea gay

Regizorul Steven Soderbergh, premiat cu Oscar pentru Traffic ( 2001) a declarat ca cel mai recent film al sau Behind the Candelabra cu Matt Damon si Michael Douglas a fost refuzat de toate marile studiouri de film pentru ca este prea gay. Filmul va avea premiera pe TV, fiind difuzat de HBO.  

Behind the Candelabra: filmul regizat de Steven Soderbergh, pe care toate studiourile americane l-au respins pentru ca e prea gay

articole relationate

Filmul Behind the Candelabra, regizat de Steven Soderbergh ii aduce pe Matt Damon si Michael Douglas in rol de iubiti. Michael Douglas ii da viata pe micul ecran unuia dintre cei mai iubiti si populari enterteineri din secolul XX - cantaretul si pianistul american Wladziu Valentino Liberace.

 

Intre anii '50-'70 Liberace era cel mai bine platit artist din lume, a dus o viata plina de excese si a murit de SIDA in 1987. La fel ca si Elvis Presley cu care a avut multe in comun, Wladziu Valentino Liberace, nascut in 1919 in saracie, si-a castigat faima la mijlocul secolului trecut cu personalitatea sa excentrica, jachetele stralucitoare si machiajul strident si excesiv.

"Niciun producator nu voia sa-l faca. Am mers la toata lumea din oras pentru a produce filmul. Aveam nevoie de 5 milioane de $ pentru a face filmul si nimeni nu voia sa ni-i dea" a declarat Steven Soderbergh, citat de www.thewrap.com. Vestea ca nimeni de la Hollywood nu dorea sa dea 5 milioane de $ pentru un film cu Matt Damon si Michael Douglas in rolurile principale a intrigat presa americana: "Toata lumea spunea ca este prea gay. Asta se intampla dupa filmul Brokeback Mountain care nu a fost atat de amuzant ca acesta. Am fost stupefiat. Nu intelegeam nimic. Studiourile erau speriate pentru ca nu stiau cum sa vanda un astfel de film" a declarat Soderbergh.

Scenariul de la Behind the Candelabra semnat de Richard LaGravenese se inspira din cartea de memorii “My Life with Liberace” a lui Scott Thorson, cel care a devenit amantul si confidentul lui Liberace in anul 1977, atunci cand nu avea decat 18 ani, in vreme ce partenerul lui de cuplu avea 57 de ani. Dupa 5 ani de relatie, Thorson a fost evacuat din penthouse-ul din Las Vegas aflat in proprietatea lui Liberace pentru a-i face loc unui baiat adolescent dupa care i se aprinsesera calcaiele pianistului homosexual.

Scott Thorson, jucat de Matt Damon in film l-a actionat in judecata pe Liberace in anul 1982 si i-a cerut daune morale in valoare de 113 milioane de dolari, insa intre cei doi a intervenit o intelegere financiara de 95.000 de dolari in anul 1984. Liberace a decedat in casa lui din Palm Springs din cauza unui infarct pe data de 4 februarie 1987, la varsta de 67 de ani. Behind the Candelabra va avea premiera pe TV in primavara acestui an. Pana atunci, pe 8 februarie, regizorul lanseaza inca un film - Side Effects cu Rooney Mara, Channing Tatum si Jude Law. Protagonista filmului este fata cu tatuajul cu dragon, Rooney Mara, ce intra in pielea lui Emily, o femeie cu probleme psihice care devine dependenta de un medicament cu efecte secundare periculoas pentru a face fata recentei eliberari din inchisoare a sotului ei (Channing Tatum). Efectele acestuia se vor dovedi insa a fi neprevazute.

 

Steven Soderbergh a anuntat in repetate randuri ca Behind the Candelabra va fi ultimul sau film, regizorul in varsta de 49 de ani dorind sa se retraga din lumea filmelor.
 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies