marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Steven Spielberg: urmatorul sau proiect dupa Lincoln va fi despre Napoleon, filmul pe care Stanley Kubrick a visat sa-l faca toata viata

Steven Spielberg nu renunta la istorie si anunta un nou proiect fenomenal. Cineastul de 66 de ani a dezvaluit ca lucreaza la o miniserie despre celebrul Napoleon, serie ca are la baza un scenariu scris de Stanley Kubrick.

Steven Spielberg: urmatorul sau proiect dupa Lincoln va fi despre Napoleon, filmul pe care Stanley Kubrick a visat sa-l faca toata viata

 

Dupa ce a recreat portretul celui mai iubit presedinte din istoria Americii, Abraham Lincoln, in filmul Lincoln, care i-a adus al treilea Oscar lui Daniel Day-Lewis, Spielberg porneste pe urmele celebrului Napoleon, scrie Hollywood Reporter.

 

"Lucrez la un scenariu pe care l-a scris Stanley Kubrick in urma cu cativa ani. Va fi o miniserie, nu un film de lungmetraj, despre viata lui Napoleon." a spus regizorul, citat de Hollywood Reporter.

 

Regretatul regizor Stanley Kubrick, care a murit in 1999, a scris scenariul despre viata lui Napoleon in 1961, insa a renuntat la proiect, pe care vroia sa il faca un film biografic grandios, din cauza problemelor financiare si a lipsei de buget. Kubrick era cunoscut pentru perfectionismul sau, asa ca Spielberg promite sa faca o mini serie de succes.

 

Moartea neasteptata a lui Kubrick a socat Hollywood-ul. Regizorul a lasat cateva proiecte neterminate, printre care si  A.I.Artificial Intelligence, film pe care Kubrick l-a pregatit in anii '70, dar care a fost regizat si scris de Steven Spielberg, impreuna cu Ian Watson in 2001, dupa romanul lui Brian Aldiss. Ultimul film regizat de Stanley Kubrick a fost Eyes Wide Shut, cu Nicole Kidman si Tom Cruise in rolurile principale.

 

 

 

Stanley Kubrick a fost fascinat de viata lui Napoleon si a petrecut cativa ani documentandu-se despre acesta si a lasat o serie de documente si notite. La o galerie dedicata artei si cinematografiei realizate de Kubrick, a fost vazuta in public pentru prima data o scrisoare din 1971 in care Kubrick discuta despre filmul sau: "Nu va pot spune inca despre ce va fi vorba, doar ca va fi cel mai bun film facut vreodata", le-a scris Kubrick mai multor producatori. Se pare ca Kubrick si-i dorea in filmul sau pe Oskar Werner si Audrey Hepburn. In aceea perioada, actrita a luat o pauza de la cariera, insa Kubrick spera ca o va convinge sa revina pe marile ecrane:  "Macar de dragul meu, crezi ca te vei razgandi?", i-a scris regizorul legendarei actrite.

 

Steven Spielberg ramane in centrul atentiei si va vizita Europa in luna mai, unde va fi presedintele juriului la Festivalul de Film de la Cannes.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies