marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sylvester Stallone a castigat primul Glob de Aur dupa 40 de ani de cariera cu rolul din al saptelea film "Rocky". "Multumesc acestui bun prieten imaginar, Rocky Balboa"

Sylvester Stallone a reusit duminica seara sa impresioneze fanii. Dupa 39 de ani de la prima lui nominalizare la Globul de Aur, aseara, actorul a si obtinut trofeul pentru rolul din "Creed", unde il joaca pentru a saptea oara pe Rocky Balboa.

Sylvester Stallone a castigat primul Glob de Aur dupa 40 de ani de cariera cu rolul din al saptelea film Rocky . Multumesc acestui bun prieten imaginar, Rocky Balboa

Unul dintre cele mai tari momente de la Gala Globurilor de Aur din acest an fost oferit de Sylvester Stallone. Actorul a fost recompensat pentru cel mai bun actor in rol secundar in "Creed", unde joaca celebrul rol al lui Rocky Balboa. De altfel, actorului i-a multumit eroului sau, pe care l-a numit "cel mai bun prieten imaginar pe care l-am avut".

Acesta a fost primul sau Glob de Aur din cariera, pe care l-a obtinut dupa 40 de ani de cand a cucerit o lume si a devenit fenomen cu personajul Rocky.

 

 

Seria Rocky este, de fapt, o saga a boxului, in care Sylvester Stallone ii da viata lui Rocky Balboa, un recuperator care are sansa rara de a deveni campion de box, generand un adevarat fenomen de box office. Filmele cu Rocky sunt atat de populare, incat ele au adunat vanzari de bilete de peste 1 miliard de dolari in lume. Toate peliculele cu Rocky au fost scrise si regizate de Stallone, singura exceptie fiind „Creed”, care a fost scris de regizorul Ryan Coogler, in colaborare cu Aaron Covington.
 

Fiind familiarizat de decenii bune cu lumea boxului – atat in realitate, cat si in filme – Stallone stie foarte bine care sunt acele ingrediente care transforma un boxer intr-un mare campion. „De ce sa boxezi daca nu trebuie? Ce ii impinge pe campioni sa faca asta? E clar ca e vorba de o personalitate unica, una care isi arunca singura o astfel de provocare. Chiar si Rocky, care este un destul de bland altfel, trece printr-o transformare cand ajunge in ring. E vorba despre a te impinge singur in afara zonei de confort, a-ti testa limitele, ceea ce foarte multi oameni nu indraznesc sa faca”, crede Stallone.
 

Stallone – premiat la Globurile de Aur, la categoria „Cel mai bun actor in rol secundar, drama” pentru rolul din „Creed” – spune ca pelicula surprinde foarte bine nu numai emotia intalnirii cu Adonis, ci si tot sirul de amintiri si trairi privind moartea tatalui sau, Apollo Creed, peste care nu a reusit sa treaca cu adevarat, chiar daca a trecut ceva timp.


 

 

Creed” spune povestea unei relatii de mentorat si prietenie care se naste intre un fost mare campion la box, la categoria supergrea, Rocky Balboa, si un tanar care si-a propus sa iasa din umbra tatalui sau – Apollo Creed, rivalul si ulterior prietenul lui Rocky – pentru a-si croi propriul drum in box.
 

Filmul este regizat de Ryan Coogler, un tanar regizor de la Hollywood, si ii are in rolurile principale pe Michael B. Jordan, Sylvester Stallone si Tessa Thompson. Ideea filmului ii apartine lui Coogler, iar scenariul este scris de el in colaborare cu Aaron Covington. „Creed” este al doilea lungmetraj al lui Coogler, care a fost numit bursier al Fundatiei Time Warner in 2012 si care intra complet in familia Time Warner odata cu acest film.


Galerie foto


Modifică setările cookies