marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Conjuring: povestea adevarata din spatele filmului horror care a cucerit America, cat de reale au fost evenimentele paranormale

The Conjuring a facut furori in primul week-end de la lansare, reusind sa realizeze incasari de 41,5 milioane de dolari. Bazat pe un caz real, thriller-ul aduce in prim plan povestea vanatorilor de fantome Ed si Lorraine Warren.

The Conjuring: povestea adevarata din spatele filmului horror care a cucerit America, cat de reale au fost evenimentele paranormale

 

Filmul descrie viata la o ferma din Rhode Island, veche din secolul 18, unde Roger si Carolyn Perron (Lili Taylor si Ron Livingston) si cele cinci fiice ale lor sunt bantuiti si posedati de diverse spirite.

 

 

Daca Ed Warren a murit in 2006, Lorraine are acum 89 de ani si a fost consultant pentru realizarea filmului, continuand sa fie investigator in probleme paranormale. Aceasta a insistat ca multe dintre momentele cumplite din film s-au intamplat si in realitate si a oferit un interviu celor de la USA Today, in care a povestit ce s-a intamplat.

 


"Lucrurile care s-au intamplat acolo au fost de-a dreptul infricosatoare. Inca ma afecteaza sa vorbesc despre asta", a declarat Lorraine la aproape 40 de ani de la propria investigatie.  Ajunsa la 54 de ani, Andrea Perron, cea mai mare dintre cele cinci fete, a marturisit ca filmul reprezinta "o pictura frumoasa", cu "multe elemente de adevar si cateva momente de fictiune".

 

 

 

 

Insa, neurologul Steven Novella, cel care s-a ocupat in trecut de cazul celor doi, spune ca nu este convins de aceste povesti. "Sotii Warren se pricep foarte bine la spus povesti cu fantome. Poti sa faci multe filme bazate pe ceea ce spun ei, dar asta nu inseamna ca existe motive intemeiate sa si credem ca s-a intamplat in realitatate" a spus Novella. Sotii Warren au mai fost consultati si pentru horrorul The Amityville Horror, versiunea originala din 1979.

 

Fiica cea mai mare a familiei Peron a oferit detalii despre viata lor in perioada in care au trait in ferma cu 14 camere, intre 1971 si 1980. "Exista un spirit furios, era o ea, pe nume Batsheba. Ea se proclama drept matroana casei si o considera o rivala pe mama mea." Intrebata de ce familia ei a indurat atatia ani genul acesta de evenimente, Andrea considera ca era normal sa fie asa. "Am simtit ca trebuia sa simtim pe pielea noastra aceasta experienta si sa o impartasim cu restul lumii".

 

 

In film, sotii Warren (interpretati de Patrick Wilson si Vera Farmiga) obisnuiau sa se duca des la casa familiei Peron pentru a face investigatii. Insa Lorraine sustine ca sotul ei n-a incercat niciodata sa faca sedinte de exorcism, asa cum apare in film.

 

Intr-una din scene, Carolyn Perron, mama Andrei, este posedata, iar aceasta a privit in secret. "Credeam ca o sa lesin. Mama mea a inceput sa vorbeasca intr-o limba care nu apartine acestei lumi si nu era vocea ei. Levita cu scaunul si a fost izbita de peretii camerei".
 


Totusi, Perron declara ca desi si-a impartasit experintele reale in trei carti, nu este niciodata surprinsa de faptul ca exista oameni care nu ii cred povestile. "Si eu si mama mea nu ne-am fi pretat niciodata la asa ceva si nu am fi mintit. Oamenii sunt liberi sa creada ce vor. Dar eu stiu foarte bine ce experiente am trait".

 

The Conjuring/ Traind printre demoni se lanseaza si in Romania pe 9 august 2013.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies