marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Dark Knight Rises, filmul despre care toata lumea vorbeste in 2012, nu i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film. Ce sanse are la Oscar

The Dark Knight Rises este cu siguranta unul dintre cele mai populare filme , despre care se vorbeste extrem de mult in aceasta perioada. Cu toate astea, presa straina comenteaza ca sansele ca filmul lui Christopher Nolan sa primeasca nominalizari importante la Oscar sunt aproape nule.

The Dark Knight Rises, filmul despre care toata lumea vorbeste in 2012, nu i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film. Ce sanse are la Oscar

In 2008, The Dark Knight a creat o revolutie: nu era nominalizat la Oscar, la categoria cel mai bun film (Heath Ledger primea, postum, premiul pentru rol secundar), dar anul urmator numarul de productii nominalizate era marit la 10 tocmai pentru a face loc si filmelor comerciale de succes.


Academia Americana de Film, una dintre cele mai importante si prestigioase organizatii de profil din lume, a sustinut zilele trecute o vizonare a filmului The Dark Knight Rises  pentru membrii care vor vota cine intra in cursa la Premiile Oscar 2013. Spre dezamagirea a milioane de fani din intreaga lume, filmul care incheie trilogia Batman creata de Christopher Nolan nu a impresionat pe nimeni la nivel de interpretari, scrie The Guardian. Productia lansata de cateva zile a facut deja incasari mondiale de aproape 300 de milioane de $.


Conform Hollywood Reporter, reactiile celor care fac parte din Academie si care au vazut filmul nu sunt deloc favorabile. "Oamenii au iesit destul de dezamagiti de la vizionare. Si nu s-a datorat evenimentelor din Colorado. Pur si simplu cred ca  nu va primi nici o nominalizare importanta la Oscar" a spus un membru al Academiei.


"Nu a fost nimic remarcabil in interpretarile actorilor. Nu cred ca poate fi pus pe lista nominalizatilor la cel mai bun film" a mai spus o sursa. Scenaristul Bret Easton Ellis, care face parte si el din Academia Americana, a postat pe Twitter dupa vizionare: "Nu a existat nici un fel de iubire din partea Academiei pentru acest film."  Publicatia Huffington Post  a notat ca sanse mici pentru o nominalizare la Oscar pentru interpretare le are actorul Michael Caine (care il interpreteaza pe Alfred, majordomul si parintele spiritual al lui Bruce Wayne).


Pana acum, in cei 7 ani de cand s-a lansat trilogia, singurul premiu important castigat este Oscarul oferit post mortem lui Heath Ledger pentru rolul Jokerului din The Dark Knight (2008). Al doilea premiu a fost primit pentru cel mai bun montaj de sunet.

 

In momentul de fata, The Dark Knight Rises a intrat direct pe locul 9 in topul celor mai bune 250 de filme din lume creat de IMDb, cu o nota de 9.1. Pe celebrul site de recenzii ale criticilor, Rotten Tomatoes, filmul a strans un procent de 86%, mai putin decat The Dark Knight, care are un procent de 94%.


Totusi cei de la The Guardian scriu ca ar mai fi o sansa pentru The Dark Knight Rises, avand in vedere ca in trecut Academia American de Film a mai premiat pelicule populare care au incheiat trilogii spectaculoase,cel mai bun exemplu fiind Lord of the Rings: The Return of the King (2004).

Trilogia lui Batman, creata de Nolan, este mult mai sumbra si dramatica fata de alte proiecte favorizate, in mod traditional la Oscar. In cartea sa, The Art and Making of the Dark Knight Rises, Nolan a spus in scrisoarea in care isi ia adio de la Batman ce a insemnat aceasta trilogie pentru el, din punct de vedere profesional.


"Perioada mea in Gotham in care am avut grija de unul dintre cele mai mari si longevive personaje ale culturii pop a fost provocatoare si satisfacatoare, o experienta la care orice regizor spera. O sa-mi fie dor de Batman. Mi-ar placea sa cred ca si lui o sa-i fie dor de mine, insa nu a fost niciodata prea sentimental."


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies