marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"The Grand Budapest Hotel", marele castigator la premiile Sindicatului scenaristilor americani 2015

"Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, a fost marele castigator al galei Sindicatului scenaristilor americani (Writers Guild Awards/ WGA), care a avut loc sambata seara, la Los Angeles, transmite Reuters.
The Grand Budapest Hotel , marele castigator la premiile Sindicatului scenaristilor americani 2015

Comedia "Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel" a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original, care a fost semnat de scenaristul Hugo Guinness si regizorul Wes Anderson.


"The Grand Budapest Hotel" concureaza pentru noua premii Oscar, inclusiv la categoria "cel mai bun film", si l-a surclasat astfel pe celalalt mare favorit al galei WGA, "Boyhood", de Richard Linklater.

 

La categoria "cel mai bun scenariu adaptat" a fost recompensat Graham Moore, pentru "The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game", de Morten Tyldum, un film despre matematicianul Alan Turing, care a spart codul Enigma folosit de nazisti pentru a comunica in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

 

 

 

Prezentata anul acesta de actriţa Lisa Kudrow, starul serialului de succes "Prietenii tai/ Friends", gala premiilor Sindicatului scenaristilor americani ofera rezultate amestecate despre predicţiile privind premiile pentru cele mai bune scenarii - adaptat, respectiv original - la Oscaruri.

 

 

Aceste premii cresc insa sansele filmelor aflate in cursa pentru Oscaruri, intrucat multi dintre membrii Sindicatului scenaristilor americani fac parte si din Academy of Motion Picture Arts and Sciences, organizatia care va decerna ravnitele trofee, la Los Angeles, pe 22 februarie.

 

Anul trecut, filmul "Ea/ Her", de Spike Jonze, a primit premiul WGA pentru cel mai bun scenariu adaptat - fiind recompensat ulterior si cu un Oscar -, insa trofeul pentru cel mai bun scenariu original a mers la "Captain Phillips", de Paul Greengrass, in timp ce premiul Academiei americane in categoria similara i-a revenit filmului "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave".

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies