marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Misterul din spatele The Great Gatsby 3D. Cum ar putea schimba epoca filmelor 3D pelicula cu Leonardo DiCaprio

La aproape 40 de ani de la lansarea filmului The Great Gatsby, cu care Robert Redford a scris istorie, ambitiosul regizor Baz Luhrmann readuce pe marile ecrane povestea extravaganta a lui F. Scott Fitzgerald. Insa, ceea ce i-a surprins pe toti este faptul ca noua versiune cu Leonardo DiCaprio si Carey Mulligan va fi in 3D.

Misterul din spatele The Great Gatsby 3D. Cum ar putea schimba epoca filmelor 3D pelicula cu Leonardo DiCaprio

Decizia lui Baz Luhrmann de a face The Great Gatsby in format 3D a fost privita sceptic atunci cand s-au aflat primele detalii despre film, dar acum, dupa ce regizorul a motivat alegere sa, atat fanii cat si criticii sunt din ce in ce mai nerabdatori sa vada pelicula.

The Great Gatsby va fi lansat la 3 ani de la Avatar, blockbusterul 3D regizat de James Cameron, care a spart toate recordurile si a revolutionat cinematografia.


Asa ca pentru prima data, spectatorii vor avea sansa sa vada ecranizarea uneia dintre cele mai bune opere literare in versiune 3D.


Cei de la New York Times sustin  ca filmul lui Luhrmann are sanse mari sa demonstreze ca in sfarsit, tehnologia 3D poate fi folosita cu succes pentru a crea filme care sa ii ajute pe actori in evolutia lor. Astfel, publicul se poate apropia si mai mult de filme mai putin spectaculoase la nivel vizual si mai consistente ca scenariu.



The Great Gatsby
ar putea crea un nou gen de filme, dar in acelasi timp reprezinta cel mai mare test de la Hollywood: poate 3D-ul sa ii ajute pe actori in eforturile lor de a impresiona publicul cu o poveste complexa care are loc in lumea noastra?
 


Intr-un interviu acordat celor de la The New York Times, Luhrmann a explicat de ce e ales 3D-ul pentru noul sau proiect:  "Efectele speciale din aceasta pelicula nu sunt cele pe care vi le imaginati. Am vrut sa aduc un efect de intimate pe care filmele normale nu reusesc sa o faca. Cum il facem pe spectator sa se simte in camera, alaturi de actori?".

 

Luhrmann a dezvaluit faptul ca avea in minte acest film de 10 ani, in timp ce calatorea cu trenul intre Asia si Europa. In timpe ce asculta versiunea audio a romanului lui Fitzgerald, pe care il considera exceptional, acesta s-a intrebat ce anume din cartea sa ii atrage atat de mult pe cei de la Hollywood. Desi a vazut versiunea din '74 cu Robert Redford - pe care-l considera excelent - a simtit ca publicul n-a avut sansa sa il vada pe Gatsby asa cum era el de fapt.

 

"Toata lumea este sceptica atunci cand aude de 3D, in special la acest film, si au pareri puternice si destul de vehemente. Dar eu sincer cred ca Fitzgerald ar fi aprobat aceasta versiune. Era un modernist si foarte influentat de cinematografie" a mai adaugat Luhrmann.

 


Daca proiectul lui Luhrmann va avea succesul pe care acesta il asteapta, ar putea sparge noi bariere, inclusiv la Oscaruri. Pana acum, nici un film 3D nu a castigat premiul pentu cel mai bun film pentru ca nici unul nu a fost considerat suficient de sofisticat.


Mai mult, proiectul ambitios al lui Luhrmann i-ar putea incuraja si pe alti regizori sa faca mai multe adaptari literare in format 3D.

Iar bugetul de 125 de milioane de dolari promite un film exceptional. "Este o suma colosala pentru o poveste pe care probabil ca o citesti mai repede decat o vizionezi", au scris cei de la Movieline. Dar acest lucru dovedeste ca studiourile de productie au incredere in  film si acesta ar putea deveni cea mai sclipitoare adaptare literara de la Nasul incoace si ar putea inspira viitoare adaptari istorice sau literare de care publicul sa se indragosteasca.

Noua varianta care va fi lansata 3D pe 25 decembrie 2012  va fi a patra ecranizare a romanului lui F. Scott Fitzgerald, dupa cele din 1949, 1974 si 2000.

The Great Gatsby  este povestea lui Nick Carraway (Tobey Maguire), proaspat mutat in Long Island care devine atras de stilul de viata misterios al vecinului sau foarte bogat, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio).

Extravagantul Jay Gatsby, devenit milionar cu afaceri pe timpul prohibitiei, nutreste inca sentimente profunde pentru fosta lui iubita Daisy (Carey Mulligan), desi aceasta s-a dovedit a fi superficiala si s-a maritat cu Tom Buchanan (Joel Edgerton).Dar in momentul in care Nick Carraway devine un apropiat al lui Gatsby, acesta isi da seama ca nu este exact ceea ce isi dorea.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies