marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Hobbit a devenit una dintre cele mai scumpe serii de film din istorie: trilogia lui Peter Jackson a costat o jumatate de miliard de $

Adaptarea romanului The Hobbit, scris de  J.R.R. Tolkien si transformat de Peter Jackson intr-o trilogie, a costat pana acum o jumatate de miliard de dolari, scriu cei de la Hollywood Reporter.

The Hobbit a devenit una dintre cele mai scumpe serii de film din istorie: trilogia lui Peter Jackson a costat o jumatate de miliard de $


Trilogia The Hobbit a intrat pe lista celor mai scumpe serii de filme realizate vreodata. Astfel, cele trei filme au costat pana acum 561 de milioane de dolari, dublu fata de prima lui franciza, Lord of The Rings.

Costuriler seriei Hobbitul au explodat atunci cand Peter Jackson a luat decizia de a filma in 3D si in 48 de cadre pe secunda. Fimarile au avut loc in Noua Zeelanda si au durat 266 de zile, fara cele 2 luni de refilmare si in care s-au mai inclus cateva scene. Cei de la Hollywood Reporter noteaza ca bugetul va fi si mai mare dupa ce se incheie etapa de post productie.Producatorii de la Warner Bros considera ca au facut o investitie buna, tinand cont ca numai primul film din serie, An Unexpected Journey a facut incasari mondiale de peste 1 miliard de $.
 

 

 

Cifrele de buget au fost facute publice chiar de New Zealand Companies Office, agentia guvernamentala care furnizeaza analize     financiare si servicii economice. Acest lucru este o raritate, tinand cont ca studiourile prefera sa nu ofere atat de multe detalii despre costurile de productie. Pentru aceasta trilogie, cei de la Warner Bros au lansat o noua companie de productie,"3 Foot 7 Ltd", o trimitere clara la statura hobbitilor si a dwarfilor din film. Noua Zeelanda a contribuit pana acum cu 98 de milioane de dolari la bugetul filmelor printr-o schema economica menita sa atraga si alte super productii pentru a fi filmate in aceasta tara.

 

 

 

De altfel, The Hobbit este probabil cea mai scumpa trilogie in care filmele au fost realizate si filmate in acelasi timp, asa numitele filmari back-to-back. Estimarile celor de la Box Offfice Mojo si Guinness Book (Cartea Recordurilor) indica faptul ca cel mai scump film facut vreodata este Pirates of the Caribbean: At World's End, cu un buget de 300 de milioane de $.  Impreuna cu Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, care au fost filmate in acelasi timp, cele doua au ajuns la costuri intre 450 de milioane de dolari si pana la 525 de milioane de dolari, considerate record pentru cele mai scumpe productii realizate vreodata.
 

 

Conform BoxOfficeMojo prima trilogie a lui Peter Jackson, Stapanul Inelelor, a costat in total doar 281 de milioane de $. Prequel-urile de la Star Wars au costat 343 de milioane de dolari, asa ca The Hobbit este probabil cea mai scumpa trilogie realizata vreodata.

 


 

 

Jackson a sperat ca prin noua sa tehnologie - filmare cu 48 de cadre pe secunda in loc de 24- sa atraga si mai multi cinefili. Reactiile au fost mixte: o parte dintre ei s-au aratat incantati de realizare, insa cei mai multi s-au plans de ea, sustinand ca efectul nu este deloc placut si ca nu pune in valoare filmul.



An Unexpected Journey
a primit recenzii mixte, insa fanii Lord of The Rings au ramas fideli si s-au dus sa vada filmul in cinema. La sfarsitul acestui an, fanii vor avea ocazia sa vada urmatoarea aventura, The Desolation of Smaug, care va fi al doilea film din serie. Pelicula se lanseaza pe 13 decembrie 2013.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies