Hobbitul – O calatorie neasteptata” este cel mai bun debut al unui film 3D pe marile ecrane romanesti, cu 89.000 de admisii in primul weekend dupa lansarea in Romania.
Filmul a rulat si in format 3D HFR, la 48 fps, oferind astfel spectatorilor o experienta spectaculoasa, de un realism fascinant.
“Ne-am dorit ca Hobbitul sa fie o adevarata experienta vizuala, cu cel putin cativa pasi in fata trilogiei «Lord Of The Rings»”, explica regizorul Peter Jackson. “Acum zece ani, tehnologia 3D nu exista in cinematografele pentru publicul larg la nivelul la care este astazi, asadar am decis ca Hobbitul sa fie primul film artistic redat cu tehnologia High Frame Rate si sa devina astfel un spectacol vizual cat se poate de impresionant”.
Imaginata ca preambul la trilogia “Stapanul Inelelor”, ecranizarea urmareste calatoria lui Bilbo Baggins (Martin Freeman) catre regatul pierdut al gnomilor, Erebor, pe care trebuie sa il elibereze de sub stapanirea dragonului Smaug. Abordat pe nepusa masa de vrajitorul Gandalf cel Sur (interpretat de Ian McKellen), Bilbo se alatura unui grup de treisprezece gnomi, condusi de legendarul razboinic Thorin Scut de Stejar (Richard Armitage), care au pornit in lupta pentru recastigarea tinutului Erebor. Aventura ii va purta pe cei 14 calatori in Tara Pustietatii, pe taramuri inselatoare, pline de goblini, wargi, orci si vrajitori.
Desi tinta lor se afla la rasarit, catre Muntele Singuratic, ei trebuie mai intai sa treaca prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o intalneste pe creatura care ii va schimba pe vecie viata… Gollum. Singur cu Gollum, pe malul unui lac subteran, nestiutorul Bilbo Baggins descopera ca poseda un curaj si o ingeniozitate care il surprind chiar si pe el. Doar mizand pe aceastea, Bilbo intra si in posesia „pretiosului“ inel al lui Gollum, cu calitati neasteptate si foarte utile. Un simplu inel de aur, de care se leaga soarta intregului Pamant de Mijloc intr-un mod pe care Bilbo nici nu si-l poate imagina.