marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Hobbit: cursa contra cronometru pentru evenimentul cinematografic al finalului de an. Filmul a fost terminat cu 2 zile inainte de premiera mondiala

Mai sunt doar doua zile pana la lansarea mult-asteptatei pelicule The Hobbit: An Unexpected Journey, iar neo-zeelandezii vor sa arate lumii intregi cum trebuie organizata o premiera mondiala de nota 10. Regizorul Peter Jackson a dezvaluiut intr-un material video postat pe contul sau de Youtube ca filmul va fi gata la limita, adica cu doar doua 2 zile inainte de premiera mondiala de pe 28 noiembrie.

The Hobbit: cursa contra cronometru pentru evenimentul cinematografic al finalului de an. Filmul a fost terminat cu 2 zile inainte de premiera mondiala


Cu toate ca filmarile Hobbit-ului s-au incheiat de mult, grandioasa pelicula a stat enorm in faza de post productie, cand imaginile sunt editate si se adauga efectele speciale, CGI-ul, efectele de sunet si de imagine. "Toata lumea lucreaza fara oprire ca productia sa fie gata la timp" a spus Peter Jackson.


Cineastul le-a aratat fanilor imagini behind-the-scenes intr-un nou video, al 9-lea de cand a inceput filmarile la The Hobbit: An Unexpected Journey. Peter Jackson este cunoscut pentru faptul ca isi tine fanii la curent cu munca pe care o desfasoara si face publice imagini din timpul filmarilor.

Noua Zeelanda asteapta o adevarata ploaie de staruri, miercuri, la premiera mondiala a filmului Hobbitul: O calatorie neasteptata, primul din noua trilogie turnata de Peter Jackson in acest arhipelag, dar nu e exclusa si ploaie de cenusa, daca vulcanii din zona incep sa erupa.

 


Actrita Cate Blanchette (Galadriel) si actorii Elijah Wood (Frodo), Barry Humphries (Bolg) si Hugo Weaving (Elrond) vor pasi pe covorul rosu in fata a catorva mii de cinefili reuniti in capitala Wellington, decorata in culorile "Pamantului de Mijloc", universul fictiv creat in anii 1930 de scriitorul britanic J.R. Tolkien.


Martin Freeman, interpretul personajului Bilbo Baggins, si Orlando Bloom, interpretul elfului Legolas, aflat in aceasta perioada in Africa de Sud unde filmeaza pentru un alt proiect cinematografic, nu si-au confirmat deocamdata prezenta la eveniment.
 

 


Ian McKellen se intoarce in rolul lui Gandalf, personaj jucat si in trilogia "Stapanul Inelelor", alaturi de Martin Freeman in rolul principal, Bilbo Baggins, si de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluandu-si partiturile din "Stapanul Inelelor", in trilogia "Hobbitul" revin Cate Blanchett, in rolul Galadriel, Ian Holm, in rolul lui Bilbo cel in varsta, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, si Andy Serkis, ca Gollum. In Romania, primul film din aceasta serie va fi lansat pe 14 decembrie.

"Nu cred ca voi mai face vreodata un film de acest fel, atat de impunator si atat de lung", a declarat Martin Freeman pentru Dominion Post. Portrete uriase ale actorului britanic acopera fatadele imobilelor din capitala neozeelandeza, iar chipul sau a fost imprimat pe timbre si pe monede de colectie.
 

 

Cele trei filme din noua trilogie, care au beneficiat de un buget de productie, de marketing si promovare ce se ridica la aproape un miliard de dolari, spun o poveste care se petrece in Pamantul de Mijloc, cu 60 de ani inainte de actiunea din "Stapanul Inelelor".Aventura urmareste calatoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expeditie de proportii epice, pentru a redobandi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.Abordat pe nepusa masa de vrajitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alatura unui grup de treisprezece gnomi, condusi de legendarul razboinic Thorin Scut de Stejar. Calatoria lor ii va purta in Tara Pustietatii, pe taramuri inselatoare, pline de goblini, orci si vrajitori.



Filmarile au fost insa marcate de numeroase incidente, incepand din 2006.Cineastul mexican Guillermo del Toro trebuia initial sa treaca in spatele camerei de filmat, insa el a renuntat la rolul de regizor in 2010, dupa mai multi ani de tergiversari judiciare generate de drepturile ecranizare a cartii lui Tolkien.Cand filmarile au inceput in sfarsit in Noua Zeelanda, unde a fost turnata si trilogia "Stapanul inelelor", un conflict ce a avut la baza conditiile de munca ale echipei de filmare a repus sub semnul intrebarii acest proiect cinematografic.Apoi, Peter Jackson s-a imbolnavit, iar filmarile au fost din nou amanate. "Blestemul hobbit-ului", potrivit unei expresii lansate de Martin Freeman, s-ar putea sfarsi intr-un nor de cenusa, daca cei doi vulcani din arhipelag, care prezinta semne ale unei presiuni crescande, vor incepe brutal sa erupa, asa cum se tem oamenii de stiinta.
 


Cel de-al doilea film al trilogiei "The Hobbit" va fi lansat in cinematografe pe 13 decembrie 2013, in timp ce cel de-al treilea este asteptat in vara anului 2014. Cele trei filme din trilogia "Stapanul inelelor" au obtinut incasari de aproape 3 miliarde de dolari pe plan mondial si au primit impreuna 17 premii Oscar.

 

Sursa foto: Getty

 



Modifică setările cookies