marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Hobbit: producatorii trilogiei sunt acuzati de moartea a 27 de animale in timpul filmarilor

The Hobbit: An Unexpected Journey, creat de Peter Jackson a intrat sub un atac neasteptat. Mai multi membri ai echipei de productie de la noua trilogie The Hobbit au declarat ca realizatorii filmelor se fac responsabili de moartea a cel putin 27 de animale, scrie Huffington Post. Acuzatiile extrem de dure si socante au fost negate de regizorul Peter Jackson, insa cazul va fi mai departe investigat de asociatiile pentru protectia animalelor.

The Hobbit: producatorii trilogiei sunt acuzati de moartea a 27 de animale in timpul filmarilor

Cativa ingrijitori de animale care au supravegheat filmarile de la The Hobbit au dezvaluit in Noua Zeelanda ca echipa filmului se face vinovata de uciderea a 27 de animale. Acestea au fost tinute intr-o ferma din apropierea studiourilor de productie din Wellington, Noua Zeelanda locul fiind "o capcana a mortii".

 

The American Humane Association, organizatia care se ocupa de modul in care sunt tratate animalele in timpul producerii filmelor a declarat ca niciun animal nu a fost ranit in timpul filmarilor de la The Hobbit. Insa protestatarii, decisi sa organizeze manifestatii la premierele filmului din Noua Zeelanda, Statele Unite si Marea Britanie spun ca animalele au fost supravegheate de The American Humane Association doar in timpul filmarilor si nu in locurile unde erau adapostite si antrenate.

 

"Producatorii resping complet acuzatiile potrivit carora 27 de animale au murit din cauza unui tratament necorespunzator in timpul filmarilor" a declarat regizorul Peter Jackson intr-un comunicat de presa. La ferma din Wellington se afla in ingrijire in jur de 150 de animale folosite la filmari.  Producatorii au recunoscut ca unele dintre animale au murit in perioada productiei, insa totul s-a petrecut din cauza naturale. 
 

Matt Dravitzki, un purtator de cuvant din partea producatorilor lui The Hobbit a admis ca moartea a doi cai putea fi evitata si ca studiourile de productie au decis repede sa imbunatateasca conditiile in care erau tinute aceste animale. Un ingrijitor a declarat ca din cauza conditiilor nesigure pentru animale, la ferma au murit trei cai, sase capre, sase oi si cateva gaini. Peter Jackson  a dezvaluit ca s-au investit cateva mii de $ pentru a se asigura bunastarea animalelor pe parcursul filmarilor si a explicat ca multe dintre scenele din The Hobbit in care apar animale au fost create pe calculator.
 


"Cum a fost posibil asa ceva intr-un film regizat de Peter Jackson, un maestru al imaginilor generate pe computer? Un film in care apar dragoni, capcauni, hobiti creati CGI, niste animale create pe computer s-ar fi integrat perfect. Jackson ar fi putut sa faca The Hobbit  fara sa foloseasca niciun animal si asta ar fi trebuit sa si faca", a declarat  si organizatia  PETA care a  luat imediat pozitie blamand echipa de cineasti.
 


Noua trilogie inspirata de romanele autorului Tolkien s-a bucurat de bugete de aproape un miliard de dolari pentru productie si promovare.  Cele 3 filme de la care se asteapta incasari uriase in urmatorii 3 ani se vor lansa incepand cu luna decembrie: - The Hobbit: An Unexpected Journey - 14 Decembrie 2012, - The Hobbit: The Desolation Of Smaug - 13 Decembrie 2013, - The Hobbit: There And Back Again - 18 Iulie 2014. Filmele sunt co-productiilor Warner Bros. - prin divizia sa New Line Cinema - si Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). 



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies