marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Hunger Games, al cincilea film din istorie care face 200 de milioane de $ in 8 zile. Cifrele unui succes fantastic

Productia SF Hunger Games - Jocurile Foamei continua sa rupa recorduri: mai nou filmul care a facut-o o vedeta mondiala pe actrita Jennifer Lawrence a devenit a cincea pelicula din istorie care atinge pragul de 200 de milioane de dolari incasari in SUA in doar 8 zile de cand este lansata in cinematografe.

The Hunger Games, al cincilea film din istorie care face 200 de milioane de $ in 8 zile. Cifrele unui succes fantastic

La nivel mondial filmul inspirat din cartile lui Suzanne Collins a ajuns la 268 de milioane de dolari si are sansa sa atinga un miliard de dolari in urmatoarele saptamani. "Jocurile foamei", povestea tulburatoare a unuor adolescenti care lupta pe viata si moarte in direct la televizor, intr-o societate din viitor, divizata de razboi a cucerit pur si simplu Statele Unite, unde a creat o isterie generala.


Hunger Games - Jocurile Foamei  a reusit, weekend-ul trecut, cel mai bun debut in box office-ul nord-american pentru un film care nu este o continuare, cu incasari de 155 de milioane de dolari. Precedentul record era detinut de "Alice in Tara Minunilor", al lui Tim Burton, care obtinuse incasari de 116,1 milioane de dolari, in 2010.

"Jocurile foamei", regizat de Gary Ross, reuseste in acelasi timp sa se claseze pe locul al treilea in topul filmelor cu cel mai bun debut in box office din istorie, fiind depasit doar de "Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea II" (169 de milioane de dolari) si "Cavalerul negru" (158 de milioane de dolari).

 

Cifrele unei retete de succes - The Hunger Games


The Hunger Games a fost filmat in 2011 in 84 de zile in Carolina  de Nord.

Filmul din a carui distributie fac parte Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson si Liam Hemsworth a avut nevoie de 1200 de secvente cu efecte CGI (Computer-generated imagery)

Bugetul original al filmului a fost de 90 de milioane de dolari, insa a fost redus la 78 de milioane cu ajutorul unor subventii.

Starul filmului, actrita de 22 de ani, Jennifer Lawrence a primit un salariu de 500.000 de dolari pentru acest film. Din suma sunt excluse bonusurile calculate in functie de prestatia filmului in box office.

Incasarile de 155 de milioane de dolari din primul weekend au facut ca The Hunger Games sa depaseasca Saga Amurg ca prestatie de box office. Cele doua filme au in spate acelasi producator - Lionsgate.

The Hunger Games are 3 milioane de fani pe Facebook iar cartea s-a vandut in peste 7 milioane de exemplare doar dupa ce a foat lansat primul trailer vara trecuta.



Modifică setările cookies