marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Hunger Games a stabilit un nou record: e cel mai bun debut din istorie. Ce incasari a strans in prima seara de lansare filmul care a isterizat America

Sansele sunt de partea celor de la Lionsgate, dupa ce The Hunger Games a obtinut incasari de 68.5 de milioane de dolari in SUA si asta doar vineri seara. Astfel, filmul inspirat de cartile scrise de Suzanne Collins are al cincilea cel mai bun debut din istorie.

The Hunger Games a stabilit un nou record: e cel mai bun debut din istorie. Ce incasari a strans in prima seara de lansare filmul care a isterizat America

Galerie foto 50 de imagine spectaculoase din The Hunger Games


Prevazut ca un adevarat blockbuster, The Hunger Games nu a dezamagit si promit sa faca incasari record, mai ales dupa ce primele cifre sunt spectaculoase. Intr-o singura seara, a reusit sa stranga aproape 70 de milioane de dolari doar in SUA, conform celor de la deadline.com.  Fanii s-au inghesuit sa isi vada eroina preferata, Katniss, interpretata de Jennifer Lawrence, in cel mai periculos joc creat vreodata.
 

Tu esti seful gastii tale. Faci programul oriunde esti, direct de pe telefon. m.procinema.ro – Ghidul tau mobil de filme


Astfel, cei de la Lionsgate anuta ca The Hunger Games a mai facut un record, fiind pelicula cu cele mai mari incasari in prima seara si care nu este un sequel si este al cincilea cel mai bun debut din istorie. Producatorii, care spera ca franciza The Hunger Games sa fie si mai profitabila decat Twilight, anunta incasari de 140 de milioane  de dolari in acest weekend, doar in SUA.


Citeste aici povestea din spatele filmului The Hunger Games


Filmul SF regizat de Gary Ross si pe care cei de la Lionsgate vor sa-l transforme intr-o trilogie grandioas are parte de unul dintre cele mai bune debuturi de box office in America de Nord, depasind chiar sumele pe care le-a facut toamna trecuta Saga Amurg: Zori de zi - Partea I (peste 130 de milioane de dolari in primul weekend de la lansare).

 

Astfel, The Hunger Games are al cincilea cel mai bun debut in SUA, dupa Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (91.1 milioane de $), Twilight: New Moon (72.7 milioane de $), Twilight: Breaking Dawn Part 1 (71.6 milioane de $) si Eclipse (68.5 milioane de $), depasind cu 1 milion ciferele inregistratre de The Dark Knight in prima seara la lansarea in SUA, conform boxofficemojo.com


Inspirat din romanele cu acelasi titlu ale autoarei Suzanne Collins, thriller-ul SF The Hunger Games o are in centrul actiunii plasata cu 700 de ani in viitor pe Katniss Everdeen ( Jennifer Lawrence), o adolescenta in varsta de 16 ani, care intra intr-o competitie transmisa in direct la televizor pentru a-si salva sora.

Iintitulata "Jocurile Foamei", competitia strange 24 de copii cu varste cuprinse intre 12 ani si 18 ani care sunt constransi sa devina gladiatori si sa lupte in arena unii impotriva celorlalti pana la moarte.  Cu un buget de aproape 100 de milioane de dolari, productia este anuntata un hit in materie de adaptari dupa romane - dupa modelul Harry Potter si Twilight.


 

Desi n-a fost ocolit de controverse din cauza violentei, filmul celor de la Lionsgate va fi cu siguranta pe lista celor mai bune filme din 2012. Cel mai asteptat film al anului 2012 a depasit deja un record de popularitate, chiar inainte de lansarea oficiala: vanzarile online pentru premiera filmului din SUA au intrecut deja nivelul atins de franciza Twilight, cu peste 1 milion de bilete vandute.


Cat de violent este filmul care ii isterizeaza pe tinerii americani, dar si pe fanii cartilor lui Suzanne Collins din toata lumea? Ingrijorati ca filmul care arata cum 24 de tineri/copii sunt obligati de un guvern totalitar sa se ucida  intr-un show transmis in direct la TV, o parte dintre parintii americani s-a plans ca mega productia cu buget de 80 de milioane de dolari face ca violenta sa aiba o imagine prea "glamour". Insa, nimic nu i-a impiedicat pe tinerii din America sa se duca la film, ba chiar au stat la cozi ore intregi pentru a intra in sala de cinema.

 

The Hunger Games poate fi vazut incepand cu acest weekend si in Romania. Vezi aici unde ruleaza.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies