marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Succes fenomenal pentru The Hunger Games: a strans 155 de milioane de $ si e al treilea cel mai bun film din istorie la debut. Vezi cand se va lansa partea a doua

"Jocuri ale Foamei fericite si sa fie sortii intotdeauna de partea voastra!" Noua senzatie de la Hollywood, productia The Hunger Games - Jocurile Foamei a depasit cele mai salbatice asteptari ale producatorilor realizand in primul weekend de la lansare incasari de 155 de milioane de dolari in box office-ul nord american si 214 milioane de dolari incasari globale. Franciza are sanse sa faca un miliard de dolari in toata lumea.

Succes fenomenal pentru The Hunger Games: a strans 155 de milioane de $ si e al treilea cel mai bun film din istorie la debut. Vezi cand se va lansa partea a doua

8 lucruri pe care nu le stiai despre The Hunger Games


Filmul inspirat de cartile lui Suzanne Collins reprezinta cel mai bun debut din istorie ca incasari pentru o pelicula care nu face parte din categoria sequeluri (continuari). Mega productia care a costat sub 100 de milioane de dolari s-a clasat totusi pe teritoriul nord american pe locul 3 in spatele filmelor "Harry Potter and the Deathly Hallows — Part 2" (169.2 milioane de $) si "The Dark Knight" (158.4 milioane de $) intr-un top al peliculelor cu cele mai mari incasari la debut. In afara Stalelor Unite, The Hunger Games a facut peste 59 de milioane de dolari si a ridicat suma totala la peste 214 milioane de dolari.


Filmul care a transformat-o pe tanara actrita de 22 de ani, Jennifer Lawrence intr-o adevarata senzatie a momentului la Hollywood a generat un adevarat fenomen in ultimele zile in SUA, unde a fost topicul principal de discutie pe retelele sociale. Filmul este produs de Lionsgate, acelasi studio care a ajuns in spatele francizei Twilight, insa tema mult mai violenta din The Hunger Games - Jocurile Foamei  a atras un procent mai mare de public masculin fata de Saga Amurg. Aceasta a fost si unul dintre criticile aduse peliculei - faptul ca ar glorifica violenta printre tinerii spectatori. O alta controversa generata de film a fost asemanarea cu o alta pelicula: Battle Royale.


Pe Rotten Tomatoes, un site care se adreseaza pasionatilor de filme, detinut de Warner Bros, The Hunger Games a strans un procent de 86% cu 183 de recenzii pozitive si doar 31 negative.


Jocurile Foamei (Hunger Games), ecranizarea romanului bestseller scris de Suzanne Collins si iubit de cititorii din peste 38 de tari ruleaza pe marile ecrane din Romania incepand cu data de 23 martie. Cel mai asteptat film al anului 2012 a depasit deja un record de popularitate, chiar inainte de lansarea oficiala: vanzarile online pentru premiera filmului din SUA au intrecut deja nivelul atins de franciza Twilight.

The Hunger Games - Jocurile Foamei spune povestea unei tinere de 16 ani, Katniss, interpretata de  Jennifer Lawrence care se ofera voluntara sa ucida intr-o "arena" 23 de tineri trimisi tributuri de catre cele 12 districte lovite de saracie in care este organizata noua societate a viitorului, situata peste 700 de ani pe teritoriul american.Filmul vorbeste despre un viitor postapocaliptic, intr-o natiune numita Panem, unde, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros in care copii si adolescenti sunt obligati sa se ucida intr-un soi de reality show transmis pe TV.


Filmul regizat de Garry Ross are o distributie formata din Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Woody Harrelson, Donald Sutherland si Lenny Kravitz.  The Hunger Games este prima parte din trilogia care va urmari din seria de 3 carti 'The Hunger Games', 'Catching Fire' si 'Mockingjay' semnate de Suzanne Collins si care s-au vandut in peste 12 milioane de exemplare.

Productia bazata pe romanele SF post-apocaliptice ale scenaristei si scriitoarei americane Suzanne Collins si-a creat deja o aura de mare succes. Romanele lui Collins au primit numeroase distinctii intre care titlurile de „Bestseller" New York Times (2009-2010), „Cartea anului" acordat de Publishers Weekly (2008) si „Cea mai buna carte pentru adultii tineri" din partea American Library Association, ALA, (2009). 


Potrivit unor relatari ale publicatiei Hollywood Reporter, Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson si Liam Hemsworth au semnat contracte pentru doua continuari ale filmului: partea a doua numita "Catching Fire" este anuntata pentru 22 noiembrie 2013.

Citeste aici povestea din spatele filmului The Hunger Games


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies