marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Iceman, povestea ucigasului care a terorizat America timp de 40 de ani si a ucis 100 de oameni. Cum a reusit Michael Shannon sa impresioneze cinefilii de la Venetia

A doua zi a Festivalului de Film de la Venetia a adus unul dintre cele mai aclamate filme din cadrul evenimentului. Thriller-ul The Iceman, regizat de Ariel Vromen si cu o distributie din care fac parte Michael Shannon, Winona Ryder, Ray Liotta si James Franco a facut o impresie foarte buna si primele recenzii sunt foarte pozitive.

The Iceman, povestea ucigasului care a terorizat America timp de 40 de ani si a ucis 100 de oameni. Cum a reusit Michael Shannon sa impresioneze cinefilii de la Venetia

 

O adaptare a cartii lui Anthony Bruno, The Iceman: The True Story of a Cold-Blooded Killer, filmul prezinta adevarata povestea a lui Richard Kuklinski, faimosul asasin mafiot.


Interpretat de Michael Shannon, Richard Kuklinski si-a castigat notorietatea prin metoda inedita prin care lucra: ingheta trupul victimelor sale pentru a face astfel ora decesului greu de stabilit si pentru a da politiei o pista falsa. Insa, in viata sa personala, avea grija de sotie si cei doi copii si traia aparent, o viata perfecta. In regia lui Ariel Vromen, filmul ii mai are in distributie pe Benicio Del Toro care joaca rolul mafiotului Roy Demeo, angajatorul lui Kuklinski, iar James Franco este mentorul sau asasin, Mr. Softee.
 

Criticii de la Venetia au fost impresionati de film, in special de interpretarea lui Michael Shannon, despre care au spus ca  face "inca un rol ucigator si a carui prezenta in film iti da fiori".
 

 

Adevaratul Kuklinski a ucis peste 100 de persoane - acesta e numarul de cadavre gasite, insa se speculeaza ca ar fi ucis 250 de persoane -  si a terorizat America timp de 40 de ani, iar prima crima a comis-o la varsta de 13 ani. Mama sa era emigranta poloneza, iar tatal sau emigrant irlandez, care s-au stabilit in New Orleans. Conform biografului Philip Carlo, Richard ar fi avut o copilarie traumatizanta: tatal sau abuza de el si fratii lui, ii batea si ii chinuia.

 

Fratele sau mai mare a murit in urma unei astfel de batai primite din partea tatalui sau, iar celalalt frate a fost condamnat la inchisoare pentru viol si uciderea unei fetite de 12 ani. Richard Kuklinski a socat SUA prin metodele sale violente prin care isi ucidea victimele. Acesta a fost prins in 1986, dupa 4 decenii,  si inchis pe viata.

 

 

"Michael Shannon are o interpretare brutala, dura si care aduce forta filmului. Povestea nu aduce nimic nou, insa interpretarea halucinanta a lui Shannon ridica total filmul" scrie Peter Bradshaw de la The Guardian.

 

Cei de la TIME spun chiar ca Shannon ar putea indrazni sa spere la o nominalizare la Oscar pentru interpretarea sa din The Iceman.  "Este o diferenta majora intre un actor care joaca rolul unui sociopat si intre un sociopat real. Am vazut casete cu el si nu va pot spune decat ca este unul dintre cei mai infricosatori oameni pe care i-am vazut" a spus Shannon la conferinta de presa de la Venetia.
 

 

 

Regizorul Vromen a declarat ca  a fost fascinat de Kuklinski atunci cand a vazut arestarea lui in 1986. Regizorul a mai spus ca s-a simtit vinovat ca a simtit mila pentru o persoana care a ucis cu sange rece atatia oameni. "Ma tot gandeam, de ce as fi avut mila pentru un astfel de monstru? Si ma bantuia gandul ca simteam empatie pentru el.  A fost o provocare sa scriu un astfel de scenariu, care sa prezinte echilibrat viata sa duala."

 

Acesta a mai spus ca s-a luptat timp de 2 ani sa il aduca pe Michael Shannon in proiect: "Michael reuseste sa reflecte intr-un mod deosebit latura intunecata si psihopata a personajului sau. Testul sau de la auditie de acum 2 ani a facut 200.000 de vizualizari pe Youtube si cred ca i-a dat pe spate pe fanii sai."

 

"De fiecare data cand vad imagini cu Kuklinksi, incerc sa imi imaginez suferinta prin care a trecut si chinurile din copilarie. Singurul lucru care il stia despre el  era furia pe care o simtea si care ii domina viata" a spus Michael Shannon despre personajul sau.

 

Vermon a mai spus ca a fost impresionat de fiica lui Kuklinski, care n-a incetat sa isi iubeasca tatal. "Ea personal este indragostita de tatal ei, il iubeste enorm. Familiei lui i-a fost foarte greu sa isi revina in urma socului si sa inteleaga cine era de fapt omul de langa ei. Fiica lui refuza si acum sa citeasca orice fel de articol sau document despre tatal sau".
 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies