marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Impossible: 90% din film este real, niciodata o catastrofa nu a fost reprezentata cu atata forta

Juan Antonio Bayona a reusit imposibilul realizand drama sa despre valurile tsunami. Filmul The Impossible cu Naomi Watts si Ewan McGregor este o poveste adevarata iar regizorul spaniol voia sa arate exact acest lucru.

The Impossible: 90% din film este real, niciodata o catastrofa nu a fost reprezentata cu atata forta


Niciodata o catastrofa nu a fost reprezentata cu atata forta si atat realism pentru a servi unei melodrame a carei putere este la fel de exceptionala a scris revista Premiere despre filmul care ii arunca pe Naomi Watts si  Ewan McGregor in cursa pentru nominalizari la Oscar in 2013.


Intr-un interviu pentru revista de film Premiere cineastul spaniol Juan Antonio Bayona, a povestit ca filmul respecta povestea reala a familiei a carei poveste l-a inspirat sa faca aceasta pelicula:  "90% din ceea ce vedeti in film este real. Am schimbat doar la final cateva elemente pentru a-i da o dimensiune universala. Nu precizam niciodata nationalitatea personajelor principale de film (in realitatea era vorba despre o familie de spanioli). Nu eu am ales aceasta poveste, ea m-a ales pe mine. De fiecare data cand o povesteam ma emotionam. De ce? Raspunsul se gaseste chiar in titlul filmului. L-am numit The Impossible pentru ca ceea ce se petrece este in mare parte imposibil. Sunt lucruri care depasesc simplele fapte. Este vorba de ce se intampla cand trebuie sa infrunti finalul. Aceasta dimensiune universala ne-a dictat sa schimbam cateva elemente."



 

Cineastul a povestit ca s-a consultat cu supravietuitori ai valurilor devastatoare din 2004 pentru acest film: "Mi-am dorit ca publicul sa traiasca experienta celor 3 zile de tsunami. Nu doar sa simta de parca sunt acolo, ci sa simta ca traiesc acolo. De asta am ales punctul de vedere al unui supravietuitor pentru a arata cat de dur a fost sa traiesti asta. De doua ori m-am consultat cu supravietuitori ai tsunami-ului intrebandu-i daca ceea ce faceam era corect. Unul dintre cele doua momente se refera la clipa in care copiii si-au regasit parintii. Am rugat niste copiii sa-mi descrie exact acele clipe. Adevaratul Lucas mi-a spus: << e unul dintre cele mai fericite momente din viata mea>>. Trebuie sa utilizezi toate mijloacele pe care le ai la dispozitie pentru a face publicul sa simte asta. Nu am exagerat niciodata actiunile personajelor. Nimic din ce fac nu determina daca vor supravietui sau nu. Asta este un punct important: daca era adevarat, insemna ca cei care nu au supravietuit nu s-au zbatut suficient de mult. Si realizarea scenariului a fost complicata din acest motiv: cum poti sa spui o poveste daca personajele nu fac nimic pentru a se regasi."

 

Intrebat in legatura cu experienta brutala traita in special de personajul interpretat de Naomi Watts, regizorul a raspuns: "Imi amintesc ca am primit scrisori de la supravietuitori in fiecare zi inainte de filmari si acestea erau foarte detaliate. Acest lucru a ajutat mult pe toata lumea. Este dur de privit, dar se poate vedea cum oamenii dau tot ce au mai bun in cele mai groaznice conditii. Nu este vorba doar de a trai, ci de a-ti da seama pentru ce o faci si ce pret esti dispus sa platesti pentru asta. Este un moment frumos in film in care mama ii spune baiatului ei ca se duce sa salveze pe cineva necunoscut riscandu-si viata."

 

The Impossible va ajunge in Romania la cinema pe 4 ianuarie 2013.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies