marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Lone Ranger, sfarsitul domniei lui Johnny Depp ca rege al productiilor de milioane? Ce sanse are starul sa fie scos de pe lista celor mai bine platiti actori din lume

Obisnuiti cu rolurile de exceptie de pana acum, fanii lui Johnny Depp au fost dezamagiti de cel mai nou proiect al sau, The Lone Ranger, dovada fiind si incasarile realizate in primele zile de la lansarea oficiala.

The Lone Ranger, sfarsitul domniei lui Johnny Depp ca rege al productiilor de milioane? Ce sanse are starul sa fie scos de pe lista celor mai bine platiti actori din lume

 

Nici nu a trecut o saptamana de cand a ajuns in cinemtografe si specialistii deja se intreaba daca The Lone Ranger reprezinta sfarsitul domniei lui Johnny Depp ca rege al productiilor de milioane de la Hollywood. Cu 48.9 milioane de dolari incasati in primele cinci zile, dintre care doar 24.3 milioane de dolari pe plan international, The Lone Ranger are toate sansele sa se transforme in cel mai mare esec al verii si al carierei lui Johnny Depp. Mai ales ca bugetul productiei a fost de 250 de milioane de dolari, iar campania de marketing a celor de la Disney a costat inca 175 de milioane de dolari, scriu cei de la Yahoo.

 

In plus, lansat in aceeasi perioada, Despicable Me 2, continuarea filmului din 2010, a surclasat fara nici o emotie productia lui Johnny Depp, minionii reusind sa realizeze incasari de peste 142 de milioane de dolari. Nici sansele de a recupera pe parcurs nu sunt prea mari daca tinem cont ca, de exemplu, in Coreea de Sud, The Lone Ranger a avut cea mai modesta deschidere, cu doar 1.6 milioane de dolari. 

 

 

 

 

"Johnny Depp, la fel ca Robert Downey Jr., a fost considerat intotdeauna un talent, insa rolul din franciza Pirates of the Caribbean a fost cel care l-a urcat in topul listei starurilor de clasa. Depp este un star, dar si un talent rar intalnit, asa ca nu este nici o indoiala ca poate depasi si cateva esecuri. De altfel, in cariera lui a avut multe rateuri", a declarat analistul de box-office, Jeff Bock, facand referire la Dark Shadows si la The Tourist, cele doua realizand incasari de 80 de milioane de dolari, respectiv 70 de milioane de dolari in SUA.

 

Insa, spre deosebire de aceste doua filme care au fost apreciate in strainatate, The Lone Ranger are dezavantajul ca subiectul face parte din mitologia americana, lucru care il face inaccesibil pentru publicul strain, reticent la astfel de povesti, mai noteaza cei de la Yahoo.

 

Cu toate acestea, Jeff Block a insistat ca esecul lui Johnny Depp cu The Lone Ranger va fi uitat destul de repede, tinand cont ca actorul se pregateste deja pentru cel de-al cincilea film din seria Piratii din Caraibe. "Inainte sa-l considerati terminat pe Depp, ganditi-va ca Jack Sparrow va reveni in Pirates 5, va realiza incasari de peste 1 miliard de dolari si toata lumea va uita de acest rol", a explicat Block, potrivit movies.yahoo.com.

 

 

 

"Orice producator ar ucide sa lucreze cu Johnny Depp", a marturisit Edward Bass, realizatorul filmului biografic Bobby (2006) si al productiei Tar (2012), cu Jessica Chastain. "Nu este nimic ce nu ar putea sa faca exceptional. Are abilitatea de a fi un star de film, dar si un artist, iar asta il face diferit", a adaugat Bass.

 

Acesta a marturisit ca vina pentru un esec de box-office nu poate fi pusa doar pe umerii actorului, explicand ca "intr-un film exista si echipa de marketing, regizor, scenarist, si mai conteaza si starea de spirit a publicului".

 

In ciuda popularitatii lui Johnny Depp, The Lone Ranger s-a dovedit a fi un esec din toate punctele de vedere. Cu doar 48 de milioane de dolari incasari in SUA, cifrele sunt extrem de slabe si sub astetptarile producatorilor, tinand cont ca bugetul peliculei a fost 250 de milioane de dolari. Jerry Bruckheimer, Gore Verbinski si Johnny Depp intentionau sa lanseze o noua franciza in genul Piratii din Caraibe, insa The Lone Ranger este un dezastru atat in randul fanilor, cat si al criticilor, care l-au desfiintat in recenzii.

 

 

Filmul a fost criticat din toate punctele de vedere: genul western nu este pe gustul tinerilor, iar interesul lor a fost minim, criticii l-au desfiintat pentru faptul ca incearca sa imbine prea multe genuri si rezultatul e un fiasco. Alti cinefili s-au plans de violenta, dar si de durata: are peste 2 ore.

 

Productia urmareste un curajos luptator nativ american Tonto (Johnny Depp) care deapana povestea nescrisa a lui John Reid (Armie Hammer) si a modului in care acesta s-a transformat dintr-un om al legii, intr-o legenda a dreptatii in Vestul Salbatic.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies