marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Martian a invadat cinematografele din intreaga lume: super productia regizata de Ridley Scott este lider de box-office. Ce incasari a strans la debut

Beneficiind de circumstanta favorabila a lansarii pe piata la numai cateva zile dupa ce NASA anuntase existenta apei in stare lichida la suprafata planetei Marte, superproductia "The Martian" s-a instalat confortabil pe primul loc in topul incasarilor din SUA si Canada, conform NBC.

The Martian a invadat cinematografele din intreaga lume: super productia regizata de Ridley Scott este lider de box-office. Ce incasari a strans la debut

Filmul lui Ridley Scott, lansat si in format 3D, a obtinut 55 de milioane de dolari in weekend-ul de debut, conform estimarilor realizate duminica. Acest rezultat reconfirma faptul ca toamna este un sezon perfect pentru lansarea filmelor inspirate de cucerirea spatiului, asa cum a fost "Gravity" (octombrie 2013) si "Interstellar" (noiembrie 2014).

Produs de studiourile 20th Century Fox, cu Matt Damon in rolul unui astronaut ramas izolat pe planeta Marte, filmul "The Martian" a depasit superproductia lui Christopher Nolan, "Interstellar" ($47.5 million) si practic a egalat rezultatul obtinut de filmul lui Alfonso Cuaron, "Gravity" ($55.8 million) in urma cu doi ani.

 


In ceea ce-l priveste pe regizorul Ridley Scott, "The Martian" este cel de-al doilea cel mai bun film al sau la debut, dupa "Hannibal" (2001). Acelasi lucru este valabil si pentru Matt Damon, filmul "The Martian" fiind depasit la debut doar de superproductia "Bourne Ultimatum" (2007).

Realizat cu un buget de doar 108 milioane de dolari, filmul "The Martian" este o adaptare dupa romanul cu acelasi nume al lui Andy Weir.  Criticii sunt de parere ca The Martian este unul dintre cele mai bune filme ale regizorului Ridley Scott din ultimii ani si declara The Martian un blockbuster de neratat.

Filmul de animatie "Hotel Transylvania 2" a coborat pe locul doi cu incasari de 33 de milioane de dolari. Aceasta productie a studiourilor Sony a obtinut 90,5 milioane de dolari in cele doua saptamani de la lansare.
 

Thriller-ul lui Denis Villeneuve, "Sicario", despre razboiul impotriva drogurilor, cu Emily Blunt in rolul principal, s-a plasat pe locul trei cu incasari de 12,1 milioane de dolari.  Pe locul patru in clasamentul incasarilor s-a plasat comedia "The Intern", cu 11,6 milioane de dolari, urmata de "Maze Runner: The Scorch Trials" cu 7,7 milioane de dolari.

 

Sursa: Agerpres.ro
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies