marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Master, filmul inspirat de scientologie doboara recorduri in SUA pentru o productie independenta

Resident Evil: Retribution/ Resident Evil: Rasplata cu Milla Jovovich a reusit sa salveze in acest final de saptamana box office-ul nord american care s-a prabusit la inceputul lunii septembrie. Insa pelicula care a impresionat a fost drama  The Master cu Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman si Amy Adams care a doborat recorduri de incasari la lansare pentru un film de arta independent.

The Master, filmul inspirat de scientologie doboara recorduri in SUA pentru o productie independenta


Pelicula The Master in regia lui Paul Thomas Anderson a reusit sa stranga la lansarea din acest weekend 730 de mii de dolari din proiectiile din doar cinci sali de cinematograf in New York stabilind un nou record pentru un film de arta independent la debut in acest an. Unul dintre filmele favorite la Oscarurile din 2013,  The Master a fost premiat saptamana trecuta cu Leul de Argint pentru regie si premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Philip Seymour Hoffman si Joaquin Phoenix la Festivalul de la Venetia.


„The Master" este povestea prieteniei dintre liderul carismatic al unei noi miscari religioase, numita „The Cause", interpretat de Philip Seymour Hoffman, si un fost ofiter de marina alcoolic si depresiv, interpretat de Joaquin Phoenix. Liderul sectei promite sa il trateze pe fostul militar traumatizat de razboi. El sustine ca prin hipnoza li poate alunga anxietatea si depresia. Pelicula a carui director de imagine este romanul Mihai Malaimare Jr. a fost numita una controversata pentru ca  abordeaza tema nasterii cultului scientologic.

Lider de box office in SUA a fost insa Resident Evil 5: Rasplata, al cincilea film din seria Resident Evil care a adunat 20.6 milioane de dolari. Milla Jovovich, Sienna Guillory si Michelle Rodriguez au continuat aventurile lui Alice, eroina dispusa si de aceasta data sa anihileze celebra Umbrella Corporation, compania care a lansat un virus ce a transformat intreaga populatie a Pamantului in zombi.

Pe locul doi in box office s-a clasat Finding Nemo, animatia celor de la Disney/Pixar a fost relansata 3D la 9 ani de la premiera si a strans in acest weekend 17 milioane de $. Pe locul 3 a fost horror-ul The Possession cu incasari de 5.8 milioane de $.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies