marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul The Master cu Joaquin Phoenix, furat de marele premiu la Festivalul de Film de la Venetia. Decizie cu scandal pentru filmul favorit la Oscar in 2013

Unul dintre filmele favorite la Oscarurile din 2013, The Master al regizorului Paul Thomas Anderson a ajuns in centrul unui scandal la Festivalul de Film de la Venetia, care a pus capat  sambata celei de-a 69 editii.

Filmul The Master cu Joaquin Phoenix, furat de marele premiu la Festivalul de Film de la Venetia. Decizie cu scandal pentru filmul favorit la Oscar in 2013

 

Drama The Master cu Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix si Amy Adams a pierdut Leul de Aur, marele premiu al celui mai vechi festival de film din lume, din cauza unei tehnicalitati, scrie revista Hollywood Reporter.


Juriu prezidat in acest an de regizorul american Michael Mann si din care au mai facut parte Marina Abramovic, Laetitia Casta, Peter Ho-Sun Chan, Ari Folman, Matteo Garrone, Ursula Meier, Samantha Morton si Pablo Trapero a decis sa-i acorde Leul de Aur filmului The Master regizat de Paul Thomas Anderson, insa a fost obligat sa modifice in ultima clipa castigatorul.


The Master mai primise deja doua premii - Leul de Argint pentru regie si premiul pentru cel mai bun actor, acordat ex- aequo lui Philip Seymour Hoffman si Joaquin Phoenix. Pentru ca regulamentul festivalului prevede ca un film nu poate primi mai mult de doua premii, juriul a fost nevoit sa-si schimbe decizia. Astfel filmul sud-coreean "Pieta" de Kim ki-Duk a fost premiat cu Leul de Aur.

Philip Seymour Hoffman


Nu e prima data cand Festivalul de la Venetia ajunge subiect de scandal pe tema decernarii premiilor. In 2010, presedintele juriului Quentin Tarantino a fost criticat pentru ca a acordat premii cineastilor care aveau relatii stranse cu el, oferindu-i atunci Leul de Aur filmului Somewhere, regizat de Sofia Coppola, iubita sa la momentul respectiv. In 2008, Mickey Rourke a fost lasat fara premiul pentru cel mai bun actor cu rolul din The Wrestler al lui Darren Aronofsky pentru ca productia primese deja Leul de Aur.


Joaquin Phoenix


„The Master" este povestea prieteniei dintre liderul carismatic al unei noi miscari religioase, numita „The Cause", interpretat de Philip Seymour Hoffman, si un fost ofiter de marina alcoolic si depresiv, interpretat de Joaquin Phoenix. Liderul sectei promite sa il trateze pe fostul militar traumatizat de razboi. El sustine ca prin hipnoza li poate alunga anxietatea si depresia. Pelicula a carui director de imagine este romanul Mihai Malaimare Jr. a fost numita una controversata pentru ca abordeaza tema nasterii cultului scientologic.


Filmul nu face nicio referire explicita la Biserica Scientologica, un cult din care fac parte Tom Cruise si John Travolta, insa asemanarile cu principiile sectei din film sunt evidente. Paul Thomas Anderson a recunoscut ca personajul Lancaster Dodd, care se autodescrie ca scriitor, capitan, fizician si filozof, a fost inspirat de L. Ron Hubbard, omul care a pus bazele scientologiei. Imediat ce presa a prins aceasta informatie, The Master a devenit filmul lui Anderson despre scientologie. "Am fost naiv" a povestit regizorul pentru Newsweek. "Trebuia sa stiu ce vor intelege oamenii. Insa daca te astepti sa gasesti un expozeu despre aceasta religie controversata ai gresit filmul."


"Nu am vrut sa fac un film biografic. The Master nu este povestea lui L. Ron Hubbard. Am fost inspirat de un citat care spunea ca perioada de dupa razboaie este extrem de fertila pentru nasterea miscarilor spirituale. Aceasta a fost ideea de care m-am agatat" a declarat Paul Thomas Anderson .

Amy Adams si Paul Thomas Anderson

 

 The Master
Data: Nu are inca o data de lansare in Romania
Regie: Paul Thomas Anderson
Distributie: Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies