marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Monuments Men: noul film al lui George Clooney, despre operele de arta confiscate de nazisti, va fi prezentat in premiera la Festivalul de la Berlin

George Clooney va prezenta cel mai recent film al sau, "The Monuments Men", un thriller despre cautarea de catre americani a operelor de arta confiscate de nazisti, la Festivalul International de Film de la Berlin, in luna februarie, au anuntat vineri organizatorii.

The Monuments Men: noul film al lui George Clooney, despre operele de arta confiscate de nazisti, va fi prezentat in premiera la Festivalul de la Berlin

 

Anuntul a fost facut doar la cateva zile dupa descoperirea senzationala, la Munchen, intr-un apartament plin cu gunoaie, a peste 1.400 de desene, gravuri si tablouri, realizate de artisti de seama precum Picasso, Matisse si Renoir, confiscate de nazisti.


George Clooney, actor, regizor, scenarist si producator de cinema american, este asteptat pe covorul rosu la cea de-a 64-a editie a Berlinalei, care se va desfasura in perioada 6-16 februarie, pentru a-si prezenta noul sau film, o pelicula despre cautarile efectuate de o unitate din armata americana in Al Doilea Razboi Mondial a operelor de arta furate de nazisti.

 


"Peste 5 milioane de bunuri culturale furate de nazisti au fost returnate tarilor lor de origine in anii care au urmat dupa Al Doilea Razboi Mondial", a declarat directorul Festivalului, Dieter Kosslick, intr-un comunicat.


"Asa cum o arata recenta descoperire de la Munchen, furtul operelor de arta din acea epoca este mai actual ca oricand. «The Monuments Men» ofera acestui subiect putin cunoscut o audienta mondiala", a adaugat Dieter Kosslick.
 

 


In filmului lui Clooney, o unitate speciala compusa din sapte directori si conservatori de muzeu, ca si istorici din arta, primeste din partea Aliatilor ordinul de a gasi operele de arta in spatele liniilor inamice, pentru a le restitui proprietarilor lor de drept.


George Clooney a regizat si scris scenariul acestui film, in care joaca Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett si John Goodman. Turnat in Germania, "The Monuments Men" va fi lansat in Statele Unite pe 7 februarie.

Marti, organizatorii Berlinalei au anuntat ca lungmetrajul "The Grand Budapest Hotel", un film germano-britanic al regizorului american Wes Anderson, va fi prezentat in premiera mondiala in deschiderea festivalului, pe 6 februarie.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies