marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Rebel in California, serialul care i-a blestemat cariera lui Mischa Barton, face 10 ani. Ce s-a intamplat cu actorii uneia dintre cele mai populare serii din ultimul deceniu

Rebel in California sau The O.C. unul dintre cele mai populare seriale pentru tineri din ultimul deceniu implineste 10 ani de la lansare. Cu personaje carismatice, o poveste plina de rasturnari de situatie si un final neasteptat, serialul creat de Josh Schwartz a fost rampa de lansare pentru cei 4 actori tineri: Mischa Barton, Rachel Bilson, Ben McKenzie si Adam Brody.

Rebel in California, serialul care i-a blestemat cariera lui Mischa Barton, face 10 ani. Ce s-a intamplat cu actorii uneia dintre cele mai populare serii din ultimul deceniu

GALERIE FOTO: Ce s-a intamplat cu actorii din serialul Rebel in California!

The O.C. fermeca milioane de tineri americani inca de la lansare in urma cu 9 ani, astazi este vazut ca serialul care parca i-a blestemat cariere tinerei actrite Micha Barton. Nici ea si nici partenerul ei din film Ben McKenzie nu au reusit sa mai straluceasca pe micul sau marele ecran.

Povestea celor 4 adolescenti rebeli din  Newport Beach, Orange County, California a fost foarte bine primita de public, s-a difuzat in peste 50 de tari si a fost printre cele mai populare seriale din 2003. Show-ul difuzat de Fox a avut patru sezoane, intre 2003 si 2007.

Serialul a fost creat de scenaristul Josh Schwartz care, in 2003, (26 de ani) era cel mai tanar creator de serial de TV din istoria televiziunii americane. Acesta a mai realizat serialele ca Gossip Girl si Chuck.

Primul sezon aducea in fata micilor ecrane in jur 10 milioane de telespectatori pe episod, insa audientele au scazut dramatic spre finalul sezonului 3 din cauza intrigilor prea complicate. In 2007, serialul a fost anulat, chiar daca 700.000 de fani au semnat o petitie pentru ca showul sa continue.

Serialul urmarea povestea lui Ryan Atwood, rebelul din suburbiile din Los Angeles care ii cere ajutorul avocatul care l-a reprezentat in fata legii si ajunge in casa sa din Newport Beach unde va descoperi o alta lume, se va imprieteni cu tinerii din bogatul orasel si va schimba radical vietile celor de aici.


Fara indoiala capul de afis al serialului a fost tanara actrita britanica Mischa Barton care la 17 ani impresiona cu rolul saracei fete bogate si neintelese din Newport Beach. Adolescentii americani au fost fascinati de apartia ei in rolul Marisei Cooper. Dupa terminarea serialului presa a scris ca actrita si-a jucat in show propria viata din urmatorii ani. Actrita a trecut de la statutul de copil-actor-vedeta si starleta adolescenta la rusinea unui declin profesional, arestare pentru droguri si spitalizare fortata. Peter Gallagher si Mischa Barton au fost primii actori alesi pentru serial.


Peter Gallagher, Kelly Rowan, Benjamin McKenzie, Adam Brody si Rachel Bilson sunt singurii actori din distributie care apar in serial in toate cele 92 de episoade.Producatorii au cautat cel mai mult un actor pentru rolul lui Ryan, iar Ben Mckenzie a primit rolul in ultima clipa.Acestia au fost suprinsi ca Ben semana foarte mult cu Russell Crowe la tinerete. Din pacate nici acesta nu a reusit sa continue cu succes cariera inceputa cu rolul din "Rebel in California". McKenzie sta in afara reflectoarelor, preferand o viata privata. Actorul joaca din 2009 in serialul "Southland".

Doar Adam Brody care a dat proba la inceput pentru rolul lui Ryan Atwood si Rachel Bilson sunt tinerii din grupul celor 4 adolescenti cu o activitate mai intensa pe micul si marele ecran.


Adam Brody a improvizat mult pentru rolul lui Seth. Scenaristul Josh Schwartz n-a fost deloc multumit cu acest lucru si le-a zis producatorilor ca nu vrea sa il mai vada nicioadata pe acest pusti. Dar, dupa ce o luna de zile nu au gasit nici un actor potrivit, producatorii l-au chemat inapoi pe Brody. Schwartz a recunoscut mai tarziu ca Adam Brody ii aducea aminte de el in tinerete, in multe feluri, si ca a fost alegerea perfecta, din moment ce serialul este inspirat din viata sa.

Unul din marile pacate ale serialului a fost uciderea personajului interpretat de Micha Barton. Actrita nu mai dorea sa continue filmarile si a declarat ca personajul ei nu mai are nimic de oferit si nici povestea ei nu mai putea fi revitalizata.


Pentru a creste audientele, inainte de a incepe sezonul 3, producatorii au inceput sa imparta zvonuri despre uciderea unuia dintre cele 6 personaje de baza ale serialului. Insa, cu o ora inainte de difuzarea ultimului episod din sezonul 3, Mischa Barton a dezvaluit pentru Acces Hollywood ca personajul ei este cel care moare.

Daca in sezonul intai serialul era unul dintre cele mai urmarite showuri ale anului in SUA atingand si 12 milioane de telespectatori in mijlocul sezonului, audientele au scazut la jumatate in urmatorii ani. Presa a speculat intens pe seama faptului ca serialul Gossip Girl lansat in 2007 nu era decat o clona a serialului The.O.C.

Sursa foto: Getty

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies