marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Theory of Everything, unul dintre cele mai aclamate filme ale anului, cu 5 nominalizari la Oscar, are premiera in Romania incepand cu 20 februarie

Unul dintre cele mai aclamate filme ale anului se va lansa si in Romania, in luna februarie. Pe 20 februarie, cu 2 zile inainte de decernarea Premiilor Oscar, cinefilii din Romania pot urmari in cinematografe filmul "The Theory of Everything/Teoria intregului", cu Eddie Redmayne in rolul omului de stiinta Stephen Hawking.

The Theory of Everything, unul dintre cele mai aclamate filme ale anului, cu 5 nominalizari la Oscar, are premiera in Romania incepand cu 20 februarie

 

"Teoria intregului" este povestea extraordinara a unuia din cei mai straluciti oameni de stiinta ai timpurilor noastre, renumitul astrofizician Stephen Hawking, o poveste a doi oameni care au invins cele mai incredibile obstacole in numele iubirii. Filmul e bazat pe cartea de memorii scrisa de Jane Hawking, Travelling to Infinity: My Life with Stephen, si este regizat de Janes Marsh, laureat cu Oscar in 2009 pentru Man on Wire.

 

 

 

Filmul este unul dintre cele mai bine primite ale anului, cu numeroase nominalizari si trofee, iar pe 22 februarie se lupta pentru marele trofeu Oscar pentru cel mai bun film al anului.

 

La 33 de ani, britanicul Eddie Redmayne are un viitor stralucit in fata. Cunoscut cel mai bine din "Les Miserables" si acum din "The Theory of Everything", Redmayne a devenit un candidat solid pentru Oscar, peste o luna. Cand a urcat pe scena sa isi ridice trofeul, acesta a fost coplesit si a multumit tuturor celor care l-au ajutat in parcursul sau, dar mai ales lui Stephen Hawking "pentru ca m-a lasat sa fac parte din viata lui".

 

The Theory of Everything se concentreaza pe relatia dintre savantul Stephen Hawking si prima sa sotie, Jane, interpretata de Felicity Jones. Ambii actori au fost laudati pentru reprezentatiile puternice si autentice din filmul regizat de James Marsh. 

 

Redmayne a crescut in Anglia, unul dintre primele roluri fiind in productia Oliver!, la varsta de 11 ani, unde nu a avut de spus decat o singura replica, pe care inca si-o aminteste. "Cartile pe care le-ati comandat pentru biblioteca, domnule?'. A studiat istoria artelor la Cambridge, iar in 2007 a jucat impreuna cu Julianne Moore in Savage Grace. "Eddie a venit la auditii cu Julianne, s-au uitat unul la altul si si-au spus: 'De ce ar mai trebui sa deranjam pe altcineva?'", si-a amintit regizorul productiei, Tom Kalin. Dupa colaborarea cu actrita care joaca in Still Alice, Redmayne a marturisit ca nu i-a mai fost jena de felul in care arata si de culoarea parului sau.

 

 

Timp de patru luni, Eddie Redmayne a studiat viata lui Hawking, un proces care a necesitat multe cautari, vizionari de clipuri pe Youtube si analize documentele scrise de marele savant. Pentru a intra cat mai bine in pielea personajului, actorul britanic a lucrat cu un coregraf si cu un profesor de sport pentru a-si putea controla muschii corpului si a imita cat mai bine evolutia bolii lui Hawking. "Lucram patru ore pe zi si ii filmam miscarile pentru a le putea analiza", a spus Alexandra Reynolds, coregrafa cu care a colaborat la acest proiect.

 

 


 


Galerie foto


Modifică setările cookies