marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Walking Dead: producatorii de la AMC pregatesc un spin-off al celui mai popular serial din SUA

Conform celor de la The Hollywood Reporter, AMC va dezvolta cel de-al doilea spinoff al unuia din cele mai celebre seriale televizate The Walking Dead.

The Walking Dead: producatorii de la AMC pregatesc un spin-off al celui mai popular serial din SUA


Serialul se va retrage din spectrul de influenta al creatorului de benzi desenate Robert Kirkman si al producatorilor Gale Anne Hurd si Dave Alpert conform celor de la AMC; noul spinoff prezentand o poveste noua cu o distributie complet schimbata. Proiectul reprezinta cea de-a treia initiativa a celor de la AMC de  a ecraniza carti de benzi desenate.

 

Presedintele AMC Charlie Collier a declarat intr-un interviu acordat celor de la The Hollywood Reporter ca „a construi pe baza succesului inregistrat de cel mai popular show de televiziune pentru categoria de varsta 18-49 ani este o joaca de copil. Intentionam sa colaboram cu Gale, Robet si Dave din nou intrucat dezvoltam o noua poveste cu o distributie total schimbata. Abia asteptam sa le oferim fanilor o alta poveste de neuitat cu apocalipsa zombilor”.


Pentru Kirkman acesta va fi ultimul proiect pentru micile ecrane care va fi distribuit de AMC, alaturandu-se celorlalte adaptari de comic-book-uri Thief of Thieves si Clona –realizate in studio-urile celor de la Universal Television.

 


„Dupa 10 ani de scris seria de carti de benzi desenate, aflandu-ma in apropierea lansarii celei de-a patra, si in opinia mea cea mai buna dintre ecranizari, nu pot decat sa fiu extrem de incantat de ocazia de a crea o noua viziune a seriei The Walking Dead. Ocazia de a face un spectacol care nu va fi legat de evenimente specifice cartilor de benzi desenate e cu adevarat o noua era si mi-a stimulat imaginatia intr-un mod neasteptat” a declarat Kirkman despre urmatorul sau proiect.

 

 


Universul The Walking Dead este unul gigantic; in 10 ani, atat serialul cat si benzile desenate, au inglobat un numar inimaginabil de locatii si personaje in afara sutelor de zombi. Noul producator-executiv Scott Gimple (un mare fan al benzilor desenate) a declarat ca abordarea celui de-l patrulea sezon va cuprinde un remix al materialului lui Kirkman impreuna cu personajele binecunoscute puse in scenarii familiare fanilor inspirate din benzile desenate.

 


The Walking Dead
reprezinta cea mai mare productie de genul drama a celor de la AMC care a reusit sa atinga un nou record de vizualizari in al treilea sezon; lansarea celei de-a patra serii vine intr-un moment perfect intrucat unul dintre cele mai bune seriale, Breaking Bad, se apropie de final.
Insa acesta nu este singurul spinoff ce urmeaza a fi lansat de cei de la AMC; Better Call Saul a fost deja anuntat de oficiali iar din distributie va face parte Bob Odenkirk care l-a interpretat pe Saul in cateva sezoane din Breaking Bad, Peter Gould va avea rolul de scriitor-producator intrucat el a fost cel care a creat personajul principal al serialului Breaking Bad iar Vince Gilligan care a conceput spinoff-ul alaturi de Gould va ramane implicat in proiect dorindu-si sa il duca la bun sfarsit.

 

 

 

Serialul a rupt toate top-urile de audienta inca de la primul episod difuzat anul trecut atragand cei mai multi telespectatori cu varste intre 18-49 de ani, din toate timpurile ( 5.3 milioane de telespectatori). Extrem de grafic, cu multe scene violente si de canibalism, show-ul prezinta o luma postapocaliptica distrusa de o epidemie care ii transforma pe oameni in zombi.

Fara a se sti cum s-a ajuns aici, il urmarim pe seriful Rick trezit dupa cateva saptamani de coma, singur intr-un spital parasit, si care se lupta cu hoarde se zombi pentru a-si gasi familia. Atunci cand o face,  incepe o noua aventura  - supravietuirea intr-un mediu invadat. De-a lungul timpului, personajele isi schimba personalitatea iar unii vor fi in stare sa faca orice pentru a supravietui. 

 

 

 

Creatorul serialului este regizorul, scenaristul si producatorul Frank Darabont cel care a realizat The Shawshank Redemption (1994) nominalizat la 7 premii Oscar si cel mai votat film din istorie pe IMDB cu peste 670 de mii de voturi. A mai regizat The Green Mile (1999) si The Mist ( 2007) - toate trei dupa romane ale lui Stephen King pentru care s-a ales cu 3 nominalizari la Oscar.

 

The Walking Dead este extrem de apreciat pentru efectele speciale deosebite, dar mai ales pentru machiajul extrem de naturalist pentru a crea o lume post apocaliptica extrem de credibila, maestrii machiajului au lucrat enorm de mult. 

"Ideea era ca atunci cand oamenii mor se descompun si le vedem forma craniului" a dezvaluit Greg Nicotero, SFX make-up artist si consultant. "Asa ca am ales actori cu ochi mari, cu fete lungi si subtiri, cat mai ososi la fata si cu gatul lung, ca sa le putem pune colaje pe ei astfel incat sa nu para ca le-am facut artificial fetele". 

 

 

Danturile expuse sunt un trademark al benzilor desenate create de Kirkman si a ramas un detaliu semnificant si in serial. "Odata cu descompunerea zombiilor, pielea se strange si li se vad foarte clar dintii. Asa ca am construit proteze artificiale pe care le-am suprapus peste fetele actorilor si le-am acoperit buzele."

Cel de-al patrulea sezon al The Walking Dead, bazat pe cartile de benzi desentare realizate de Kirkman, va reveni la AMC in data de 13 octombrie, iar din 26 septembrie serialul va putea fi urmarit si in Romania, la PRO TV, de luni pana joi, de la ora 23:05.
 
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies