marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

TIFF 2016. "Caini", regizat de Bogdan Mirica, si premiat la Cannes, a luat marele trofeu. Momentul special oferit de Sophia Loren si Madalina Ghenea

Sambata a fost seara de gala, la Cluj, unde s-a incheiat Festivalul International de Film Transilvania! Tanarul Bogdan Mirica, regizorul filmului "Caini", este anul acesta marele castigator al Festivalului.

TIFF 2016. Caini , regizat de Bogdan Mirica, si premiat la Cannes, a luat marele trofeu. Momentul special oferit de Sophia Loren si Madalina Ghenea

Un trofeu si multe aplauze a primit insa si Sophia Loren - o legenda a cinematografiei mondiale. Ea a fost premiata pentru intreaga cariera.

Sophia Loren, pe scena: "Sunt foarte emotionata. Eu cred ca e usor pentru o actrita sa para emotionata, dar eu sunt cu adevarat emotionata."

Sophia Loren, a urcat aseara, in ropote de aplauze, pe scena Festivalului International de Film Transilvania de la Cluj. Madalina Ghenea a fost cea care i-a inmanat actritei "Premiul pentru intreaga cariera."

 


Madalina Ghenea, comparata deseori cu faimoasa vedeta din Italia, a tinut sa spuna ca mai are si altceva in comun cu Sophia Loren.

Madalina Ghenea: "Si eu am plecat la 14 ani de acasa, la fel cum si ea a plecat dintr-un satuc de langa Napoli. Eu am plecat de langa Uzina de Aluminiu din Slatina - tot la 14 ani - si nu-mi vine sa cred ca astazi mi-a dat D-zeu onoarea sa-i dau un premiu pe aceasta scena. Multumesc din suflet."

Sambata seara, la Festivalul International de Film, marele premiu i-a revenit lui Bogdan Mirica, regizorul premiat si la Cannes, pentru filmul Caini.

Pelicula spune povestea unui bucurestean care merge la tara pentru a incerca sa vanda terenul mostenit de la bunicul lui.

Regizorul Cristi Puiu a primit premiul special "Trofeul Transilvania".

Cristi Puiu: "Nu prea stiu cum sa gestionez scurtele momente de glorie, dar ma bucur foarte mult. Chiar a fost o supriza. Uitati-va cum sunt imbracat"

Iar premiul de excelenta i-a fost oferit actritei Carmen Galin.

Carmen Galin: "As fi vrut sa fac si eu un gest pt dvs: sa va cuprins in brate,s a va spunc at de tare va iubesc si fara oamenii care ma privesc, n-as putea sa traiesc..."

 

Sursa: Stirile PROTV


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies