marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tilda Swinton vine la Bucuresti pentru cel mai nou film al lui Terry Gilliam, The Zero Theorem: actrita va juca alaturi de Christoph Waltz

Actrita Tilda Swinton i s-a alaturat lui Christoph Waltz in distributia filmului "The Zero Theorem", in regia lui Terry Gilliam, pentru care filmarile vor incepe pe 22 octombrie, la Studiourile MediaPro din Bucuresti.

Tilda Swinton vine la Bucuresti pentru cel mai nou film al lui Terry Gilliam, The Zero Theorem: actrita va juca alaturi de Christoph Waltz

 

In prezent, sunt in curs de realizare decorurile din filmul "The Zero Theorem", informeaza imdb.com. De altfel, regizorul Terry Gilliam a postat pe pagina sa oficiala de Facebook cateva fotografii cu constructii impresionante de pe platourile "The Zero Theorem". Potrivit IndieWire, filmarile pentru "The Zero Theorem" vor incepe pe 22 octombrie.

 


In thrillerul sci-fi al lui Gilliam, Waltz va juca rolul lui Qohen Leth, un geniu al computerelor, excentric si retras, care lucreaza la un proiect misterios menit sa descopere, o data pentru totdeauna, sensul existentei. Cercetarile lui au loc intr-o veche capela distrusa, intr-o lume corporatista, orwelliana, in care Management-ul supravegheaza totul. Alaturi de el va fi Bob, fiul sau rebel si super inteligent, Bob, care isi doreste sa-l includa pe Leth in cercetarile sale despre Zeroe Theorem, o cerecetare ce are ca menire sa gaseasca scopul existentei.

Nu se stie in acest moment ce rol va juca actrita scotiana Tilda Swinton in aceasta pelicula.

Tilda Swinton este una dintre cele mai proeminente si talentate actrite din generatia ei. A primit numeroase premii la festivalurile internationale de film, culminand cu premiul Oscar din 2008 pentru Cea mai buna actrita in rol secundar, pentru rolul avocatei din filmul "Michael Clayton". Tot in acel an, ea a infiintat, cofinantat si produs un festival de film in orasul ei natal, Nairn, din Scotia.


Tilda Swinton si-a facut debutul pe marele ecran in 1986, in filmul "Caravaggio", regizat de Derek Jarman, care a primit Ursul de Argint in competitia Festivalului International de Film de la Berlin. A avut o stransa colaborare artistica cu Jarman, pana la decesul acestuia in 1994 si a jucat in toate filmele sale. A scris scenariul si coprodus filmul "Derek", dedicat memoriei lui Jarman, in regia lui Isaac Julien, pe care l-a prezentat la Berlinala 2008, in cadrul sectiunii Panorama.

Swinton si-a castigat recunoasterea internationala in 1992, cu rolul ei din filmul "Orlando", inspirat dintr-un roman al Virginiei Wolf, si a devenit de atunci una din cele mai apreciate actrite, jucand multe roluri, foarte diferite intre ele, atat in marile productii hollywoodiene, precum "Cronicile din Narnia" (2005), cat si in filmele de arta europene, precum "The Man From London" (2007), in regia lui Bela Tarr.


 Cariera cinematografica a Tildei Swinton s-a intrepatruns frecvent cu destinul Berlinalei. De la debutul ei in "Caravaggio", Swinton a putut fi vazuta in 14 filme care au fost prezentate la Berlin, inclusiv in cele care au concurat in competitia oficiala, precum "Julia" (2008) de Eric Zonca.


 



Modifică setările cookies