marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tom Hanks este Walt Disney in primul trailer pentru Saving Mr. Banks

Tom Hanks este marele Walt Disney in primul trailer pentru Saving Mr. Banks, un film care aduce povestea realizarii primei versiuni cinematografice a cartii Mary Poppins.

Tom Hanks este Walt Disney in primul trailer pentru Saving Mr. Banks

 

 

Filmul, in care joaca si actrita britanica Emma Thompson, va prezenta lupta dusa de directorii studiourilor Disney pentru a achizitiona drepturile de autor pentru romanele din seria "Mary Poppins". Scriitoarea australiana P.L. Travers a rezistat mult timp in fata eforturilor depuse de "mogulul" de la Hollywood Walt Disney, care incerca sa o convinga de faptul ca versiunea cinematografica a cartilor acesteia va fi o idee buna.

Potrivit presei americane, Walt Disney a avut nevoie de 14 ani pentru a o convinge si a fost constrans sa ii prezinte incapatanatei romanciere australiene scenariul filmului, pentru ca aceasta sa il aprobe.In timpul filmarilor de la inceputul anilor `60, Walt Disney si P.L Travers s-au contrazis de multe ori in privinta alegerii cantecelor, secventelor animate si a dialogurilor din film.

 

Relatia profesionala dificila dintre cineast si scriitoare a fost prezentata in biografia "Mary Poppins She Wrote", de Valerie Lawson, care a stat apoi la baza a doua documentare despre P.L. Travers. Filmul "Mary Poppins", regizat in 1964 de Robert Stevenson, a avut-o in rolul principal pe Julie Andrews, care a fost recompensata cu premiul Oscar pentru prestatia sa.

 

 

Din distributie lui Saving Mr. Banks mai fac parte Colin Farrell, Paul Giamatti, Bradley Whitford si Jason Schwartzman.  Daca Tom Hanks va prelua rolul lui Walt Disney, Emma Thompson se va pune in pielea scriitoarei P.L. Travers, Colin Farrel va avea un rol secundar, cel al tatalui Emmei Thompson. Schwartzman il va portretiza pe Richard Morton Sherman, un compozitor de cantece care a scris mai multe coloane sonore pentru filmele lui Disney, incluzand Mary Poppins, The Jungle Book si Winnie the Pooh. Giamatti va juca rolul lui Ralph, soferul lui Travers, in timp ce este in vizita la Los Angeles.
 

Saving Mr. Banks va avea premiera pe 20 decembrie 2013.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies