marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Top 10 Monstri care au cucerit America

Pentru ca New York e pe cale sa fie spulberat de o creatura fioroasa in “Cloverfield”, publicatia Telegraph.co.uk, a intocmit un top al celor mai terifianti monstri din filme.

Top 10 Monstri care au cucerit America
1 The Alien
(Alien, 1979)

Cea mai inspaimantatoare creatura ce a onorat ecranele cinematografelor vine din “tara ceasurilor”. Inspirandu-se din pictura sa ”Necronom IV”, artistul elvetian Hans Ruedi Giger a creat un monstru care se dezvolta in trupul uman, care are acid in loc de sange si colti imensi, desi nu are gura. Grandoarea din cap pana in picioare a extraterestrului, efectele speciale si coloana sonora, fac din personaj unul dintre cei mai sinistri si seducatori monstri.


2 Medusa

(Clash of the Titans, 1981)

Intr-un timp mitologic, pe taramurile Greciei, un personaj infiorator face ravagii. Jumatate femeie, jumatate sarpe, Medusa se confrunta cu Perseus, fiul lui Zeus, plecat sa infrunte zeii in incercarea de a schimba destinul frumoasei Andromeda. Mitul lui Persus a fost adaptat de catre regizorul Desmond Davis, iar gorgona muritoare capata infatisarea unei sirene, calitatile ei de reptila ii cuprind tot corpul, fiind jumatate vanatoare, jumatate sarpe, in totalitate hidoasa.

De la serpii hipnotizanti ce ii impodobesc capul, la gratia cu care arunca sagetile mortale, Medusa devine un personaj emotionant, ciudat si misterios. Ramane de vazut daca remake-ul programat pentru 2010 va pastra sau va innoi “calitatile” reptilei.


3 King Kong
(King Kong, 1933, 2005)

Singurul monstru bland din topul realizat a fascinat publicul atat in 1933, cat si in 2005. "Povestea de dragoste" dintre blonda Ann si gorila singuratica, adauga o aura de romantism asupra personajului. Desi are un fizic impunator, un pic inspaimantator, King Kong atinge partea sensibila prin relatia de prietenie dintre animal/monstru si om.

4 The Thing

John Carpenter, maestru al horror-ului, creeaza un remake al peliculei din 1951, in care utilizeaza efecte speciale extrem de elaborate, unele dintre cele mai infricosatoare facute vreodata.

Cand o nava spatiala se prabuseste pe Pamant si este dezgropata de sub gheata Antarcticii, oamenii de stiinta scot la lumina si Creatura, un monstru care poate imita orice forma de viata. Creatura ataca fiintele umane, dupa care le fura identitatea.

Efectele speciale realizate de Rob Bottin sunt terifiante, din 100 de minute de film, aproape 30 te inspaimanta prin ororile vizuale.

5 The Werewolf
(An American Werewolf in London, 1981)

In acelasi an in care Medusa lui Harryhausen cucerea publicul, John Landis folosea efecte speciale asemanatoare pentru a da viata unui alt personaj malefic: Varcolacul. Scena in care David Kessler (David Naughton) se metamorfozeaza intr-un alter-ego infricosator, a fost pe buzele publicului spectator pentru mult timp. Fata i se alungea, dintii i se transformau in colti, iar parul ii acoperea brusc tot corpul, toate sub privirile inmarmurite ale spectatorilor.


6 The Rabbit

(Monty Python and the Holy Grail, 1975)

“Asadar, bravi cavaleri, daca va indoiti de curajul sau de puterea voastra, nu veniti pentru ca moartea va asteapta cu colti mari, periculosi”, isi avertiza vrajitorul Tim oamenii, la intrarea in pestera. Vazand doar un iepure alb, prietenii lui nu sunt impresionati, pana cand animalul insetat de sange sare de la beregata la beregata, precum un glont ce ricoseaza.

"V-am avertizat”, le- spus Tim. “Dar m-ati ascultat? Oh, nu! Stiati voi mai bine! E doar un iepuras inofensiv, nu?”

7 The id-monster
(Forbidden Planet, 1956)

Pelicula, nominalizata la Oscar pentru efectele speciale, e realizata dupa o poveste SF semnata de William Shakespeare. O naveta spatiala ajunge pe planeta Altair 4, unde, dupa un timp, sunt descoperite lucruri ciudate. Filmul apelaza la subconstinetul mintii umane, imaginatia creeaza un monstru infricosator, o creatura terifianta, cand, spre final, isi face aparitia...

8 The Tyrannosaurus Rex
(Jurassic Park, 1996)

Cu Jurassic Park, Steven Spielberg a marcat debutul unei noi ere in domeniul efectelor speciale. Pelicula a obtinut trei premii Oscar inclusivpentru “Cele mai bune efecte vizuale”.

Cand o echipa de cercetatori isi doreste sa creeze o insula plina cu dinozauri, lucrurile ies de sub control si infricosatoarele animale incep sa faca ravagii.

9 Nomak

(Blade II, 2002)
Dupa succesul inregistrat cu pelicula “Blade”, Guillermo del Toro concepe un nou tip de vampiri, atat de rai incat ataca chiar si propria lor rasa. Blade trebuie sa ii faca fata lui Nomak, liderul lor, cel mai de temut vampir.

10 Sil
(Species, 1995)

La o baza secreta din Utah, oamenii de stiinta au creat-o pe "Sil", cu ajutorul unui ADN obtinut din spatiul cosmic. Jumatate om, jumatate extraterestru, Sil evadeaza si principalul ei obiectiv e sa procreeze.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies