marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tracks, filmul in care Mia Wasikowska calatoreste alaturi de cainele sau in desertul australian. De ce criticii sustin ca productia "exercita o atractie mistica, hipnotica"

Venind pe urmele lui Gravity, filmul care a deschis Festivalul de Film de la Venetia si care a strans deja un numar considerabil de admiratori, Tracks continua tema imputernicirii si izolarii feminine.

Tracks, filmul in care Mia Wasikowska calatoreste alaturi de cainele sau in desertul australian. De ce criticii sustin ca productia exercita o atractie mistica, hipnotica

Bazat pe romanul autobiografic al autoarei Robyn Davidson, filmul prezinta calatoria unei femei in neiertatorul desert australian. Robyn, interpretata de actrita Mia Wasikowska, este insotita in aventura de cainele sau, Diggity, 4 camile si de fotograful excentric Ric Smolan (Adam Driver). Desi acesta o ajuta sa obtina fonduri de la revista National Geographic, devine atat un factor iritant in calatoria lui Robyn, cat si un interes amoros.


Cartea dupa care a fost adaptat filmul este o opera binecunoscuta in Australia, fiind studiata de majoritatea scolilor. Desi in povestea originala, Davidson este singura in aproape intreaga calatorie, regizorul John Curran a ales sa atraga atentia asupra unei parti a Australiei cunoscuta de putini, prin interactiunea lui Robyn Davidson cu fermieri, turisti si jurnalisti in cautarea "femeii cu camile" (dupa ce calatoria sa ajunge la stiri).

 


Fundalul natural este suficient de salbatic pentru a impiedica filmul din a deveni o pelicula pitoreasca despre Australia. "Pe de-o parte, este o calatorie foarte fizica si grandioasa, cu o femeie incercand sa faca fata conditiilor destertului australian," explica producatorul Emile Sherman. "Pe de alta parte, este o delicata poveste a unei femei care incearca sa scape de ceva din interiorul sau si care vrea sa fuga de tot. Este un echilibru intre cele doua tipuri de povesti."


Partea vizuala a filmului este uimitoare, regizorul John Curran profitand de imaginile desertului inconjurator si aduce privitorul alaturi de protagonista. "Filmul exercita o atractie mistica, hipnotica," spun criticii de la Indiewire, in timp ce Justin Chang de la Variety il denumeste "o aventura superb relatata care a fost transpusa pe ecran intr-o maniera impecabila si o sensibilitate considerabila".



Producatorii Sherman si Iain Canning au mai castigat un premiu pentru imagine pentru "The King's Speech", iar perechea a mai participat la festival anul trecut cu drama "Shame", fiind momentan in cautare de distribuitori pentru ambele filme. "Aceasta adaptare mult asteptata este demna de o expunere seminificativa din partea unei companii de top," afirma David Rooney de la Hollywood Reporter.


Desi initial producatorii au luat-o in considerare pe Julia Roberts pentru a o juca pe Robyn, Mia Wasikowski si-a asigurat rolul cu ajutorul interpretarii sale puternice si mizantropice. Actorul Adam Driver este cunoscut pentru interpretarile sale din serialul "Girls" si este in acelasi timp model pentru Gap. Filmul "Tracks" este acum indreptat spre festivalurile din Telluride si Toronto.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies