marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Trailer de 8 minute pentru The Girl With The Dragon Tattoo. Detalii despre unul dintre cele mai asteptate roluri feminine ale anului

Viol, crima, nazism, nuditate. Cel mai recent film semnat de David Fincher, The Girl With The Dragon Tattoo poate strange nu mai putin de 5 nominalizari la Oscar in 2012 la capitolele: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai buna actrita Rooney Mara, cele mai bune costume si coloana sonora orginala. Cel putin acestea sunt previziunile presei de speciliatate.

Trailer de 8 minute pentru The Girl With The Dragon Tattoo. Detalii despre unul dintre cele mai asteptate roluri feminine ale anului

6 filme tari de vazut la cinema in acest weekend!


Columbia Pictures a lansat un nou trailer extins de 8 minute al filmului cu buget de 100 de milioane de dolari care este un remake dupa productia suedeza din 2009, inspirat din romanul cu acelasi titlu.


Trilogia violenta Millennium a autorului Stieg Larsson ar putea fi cel mai surprinzator fenomen al culturii pop al deceniului. Cartile s-au vandut in peste 50 de milioane de copii in toata lumea in ciuda povestii intunecate si plina de duritate.
 

La sfarsitul lunii decembrie filmul lui Fincher cu Daniel Craig, Rooney Mara si Stellan Skarsgard ajunge si in Romania.


"Am fost fascinat de faptul ca ceva atat de pervers a ajuns atat popular in constiinta publicului" a declarat pentru revista Total Film, Fincher. Regizorul nominalizat la 2 Oscaruri crede ca nu are sanse la ravnita statueta de anul viitor din cauza scenelor dure din film. "Cand ai o scena de viol anal nu cred ca ai sanse la Oscaruri"a  povestit cineastul aclamat anul trecut pentru munca sa de la drama The Social Network.


Toata crema Hollywoodului a incercat sa puna mana pe cele doua mari roluri principale din The Girl With The Dragon Tattoo.


Jurnalistul Mikael Blomkvist (Daniel Craig) este angajat  sa o gaseasca pe Harietei Vanger nepoata disparuta a unui batran nobil din clanul Vanger - Henrik (Christopher Plummer). Cazut in dizgratie, Mikael isi daduse demisia de la publicatia la care lucra dupa ce a pierdut un proces impotriva unei mari corporatii. Drumurile sale se intersecteaza cu ale hackeritei Lisbeth Salander (Rooney Mara), o fata ciudata care putea afla orice informatie cu un singur click. Impreuna descopera ca disparitia Harietei este legata de o serie de crime oribile iar cei doi ajung sa isi riste propriile vieti.


Regizorul a ales sa mearga pe mana lui Rooney Mara pentru rolul controversat al lui Lisbeth Salander. Tanara de 26 de ani a trecut printr-o transformare radicala pentru acest rol ( piercinguri, sprancenele decolorate, parul tuns scurt si salbatic), unul extrem de dorit printre starurile de la Hollywood: Carey Mulligan, Ellen Page, Kristen Stewart, Natalie Portman, Mia Wasikowska, Keira Knightley, Anne Hathaway, Olivia Thirlby, Emily Browning Eva Green, Sophie Lowe, Sarah Snook, Scarlett Johansson, Emma Watson si Evan Rachel Wood au dat probe pentru el.

Rooney Mara in rolul lui Lisbeth Salander

 


Oricum va avea de batut un standart destul de ridicat fixat de suedeza Noomi Rapace care a facut un rol fenomenal in ecranizarea aceluiasi roman din 2009 in regia lui Niels Arden Oplev. Filmarile s-au derulat in Suedia iar frigul le-a dat mari batai de cap actorilor. Extrem de palida si cu o deficienta de vitamina D in organism, Rooney Mara a inceput chiar sa-i ingrijoreze pe membrii echipei de productie. "Imi voi scoate toate piercingurile" le-a marturisit actrita celor de la Total  Film.

 

"La filmari a fost o munca sustinuta. Munceam si cate 16 ore pe zi. Simt ca ceva din esenta lui Lisbeth se afla si in mine. Avem ceva in comun. Nu sunt genul de persoana iubitoare de grupuri sau de echipe. Cand David Fincher mi-a oferit rolul, mi-a explicat ca acest film are potentialul de a-mi schimba viata, si nu neaparat intr-un mod placut" a povestit actrita care a primit premiul pentru interpretare pentru acest rol de la National Board of Review of Motion Pictures (NBR).


"Este o scena intensa, socanta si brutala. A fost nevoie de multa implicare emotionala, dar cred ca cea fizica a avut o pondere mai mare. Cred ca nu imi puteti intelege personajul decat daca ati petrecut o iarna in Suedia" a povestit  actrita nascuta in New York despre secventele controversate de viol din film.

 

"Nu am trecut prin terorile la care a fost supusa Mara inainte si in timpul filmarilor. Cred ca a facut insa o treaba extraordinara. Am fost impresionat de ea", a declarat Daniel Craig. The Girl With The Dragon Tattoo are premiera in Romania pe 25 decembrie.



 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies