marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Trailer fantastic pentru 12 Years a Slave: Chiwetel Ejiofor si Michael Fassbender intra in lupta pentru Oscar cu un film impresionant despre sclavie

12 Years a Slave, unul dintre cele mai anticipate filme pentru sezonul premiilor, si-a lansat primul trailer si arata fantastic. Drama despre sclavie este regizata de Steve McQueen si are o distributie stelara, formata din Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti.

Trailer fantastic pentru 12 Years a Slave: Chiwetel Ejiofor si Michael Fassbender intra in lupta pentru Oscar cu un film impresionant despre sclavie

O noua poveste despre sclavie se pregateste sa cucereasca Hollywood-ul. Dupa violentul Django Unchained, al lui Quentin Tarantino, vine si 12 Years a Slave, o drama impresionanta si cutremuratoare care aduce in prim plan o poveste de care America a uitat. Michael Fassbender, Chiwetel Ejiofor si Brad Pitt apar in primul trailer pentru  drama Twelve Years a Slave. Pelicula este bazata pe romanul autobiografic al lui Solomon Northup, personaj interpretat in film de Ejiofor.

 

 


 

Solomon este un om de culoare educat, cu familie, care a locuit in  New York, in 1853. Acesta este abordat intr-o zi de doi barbati, care ii ofera o slujba in Washington, dar cand Solomon apare pentru a incepe munca, acesta este rapit si fortat sa devina sclav pentru urmatorii 10 ani. Michael Fassbender apare in trailer in rolul lui Edwin Epps, stapanul de sclavi care timp de 12 ani, i-a marca viata fizic si psihic lui Solomon.

 

 

 

Twelve Years of Slave este inspirat din fapte reale si din autobiografia lui Solomon Northrup, un new yorkez de culoare, care este rapit in Washington in 1841 si este trimis pe post de sclav pe o plantatie din Louisiana. Acesta este salvat abia 12 ani mai tarziu, in 1853, cand barbatul ajunge la Samuel Bass, un tamplar alb care ii ofera inapoi libertatea.  Pelicula aduce in prima plan evenimente din istoria Americii si viata sclavilor din a doua jumatate a secolului XIX.

 

 

 

Regizorul Steve McQueen a spus ca desi cunoaste bine istoria Americii, povestea lui Solomon Northrup este completa data uitarii: "Aceasta poveste este echivalenta cu povestea Annei Frank, dar pentru istoria Americii. M-a impresionat mult viata acestui om si cat de bland si educat era. A fostr rapit si transpus intr-un adevarat Iad, din care a incercat sa scape pentru a ajunge inapoi la familia sa.  De asta l-am ales le Chiwetel pentru acest rol: imi aduce aminte de Syndey Poittier, are un rafinament extraordinar. " a spus McQueen pentru USA Today.

 

 


Filmul are o distributie impresionanta: Michael Fassbender, Chiwetel Ejiofor,  Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Paul Giamatti, Quvenzhane Wallis, Sarah Paulson, Paul Dano si este regizat de Steve McQueen, cunoscut pentru dramale Shame si Hunger, ambele cu Michael Fassbender in rol principal. Cinefilii asteapta cu nerabdare acest proiect, pe care presa il considera un favorit in sezonul premiilor, dar si la Oscar, in 2014. Coloana sonoara ii apartine lui Hans Zimmer.

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies