marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Trailer pentru The Railway Man: Colin Firth e prizonier pe Calea Ferata a Mortii intr-un film impresionant despre atrocitatile din Al Doilea Razboi Mondial

Cu ocazia Festivalului de Film de la Toronto a fost lansat si primul trailer oficial al filmului The Railway Man, din distributia caruia fac parte Colin Firth si Nicole Kidman.

Trailer pentru The Railway Man: Colin Firth e prizonier pe Calea Ferata a Mortii intr-un film impresionant despre atrocitatile din Al Doilea Razboi Mondial

 

Prezent la conferinta de presa de la Toronto, Colin Firth a explicat maniera in care s-a informat despre subiectul filmului, explicand ca cele mai multe notiuni nu le-a aflat de la cursurile de istorie sau de la cinema, ci din carti si din discutiile pe care le-a purtat de-a lungul timpului cu un prieten de familie. 

 

"Acest capitol intreg de istorie nu l-am regasit la orele de istorie si nici in folclorul cinematografic", a explicat Firth.

 

 

 

Frank Cottrell Boyce, unul dintre oamenii care s-au ocupat de scenariul productiei, a marturisit ca a simtit ca aceasta perioada a fost ignorata, deoarece Marea Britanie a castigat razboiul. "Nu am vrut sa auzim aceste povesti despre infrangere, de fapt despre capitulare. Nu a fost momentul potrivit pentru ei. Acesti oameni au fost atat de traumatizati incat nu vorbesc de la sine. Nu au avut niciodata o voce", a declarat acesta.

 

"Acestea sunt probleme reale. Nu sunt doar despre un moment uitat din istorie. Felul in care Eric a fost torturat a fost ingrozitor. Cand am inceput sa lucrez la acest film, totul parea asa, antic, dar acum este parte din modul in care facem afaceri in Occident", a afirmat Boyce, facand referire si la scenele in care Lomax este batut cu brutalitate si este tinut intr-o cusca de bambus, apoi legat de o masa intr-un sopron fara ferestre, unde i-au pus o carpa pe fata si un furtun de apa in gura.

 


 

 

The Railway Man are la baza cartea omonima a lui Eric Lomax, in care acesta descrie experienta sa de prizonier obligat sa munceasca in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial la calea ferata dintre Thailanda si Burma, dar si felul in care a luat decizia de a porni, dupa zeci de ani, sa ii gaseasca pe cei care i-au fost calai si sa se razbune. Colin Firth este un locotenent scotian care este capturat in Singapore de japonezi si trimis prizonier de razboi in Thailanda unde a suferit torturi ingrozitoare.

 

Firth (52 de ani) joaca rolul principal in aceasta coproductie Marea Britanie/Australia, iar Nicole Kidman (45 de ani) interpreteaza rolul sotiei sale. 

 

Filmul este regizat de Jonathan Teplitzky, iar Frank Cottrell Bryce si Andy Paterson au scris scenariul. Din distributie mai fac parte Stellan Skarsgård si Jeremy Irvine.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies