marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Trailer The Fifth Estate: Benedict Cumberbatch lauda munca lui Assange de la WikiLeaks. Ce parere are despre acest rol si de ce l-a acceptat

Producatorii de la DreamWorks au lansat primul trailer din filmul care aduce celebrul scandal WikiLeaks pe marile ecrane - The Fifth Estate.

Trailer The Fifth Estate: Benedict Cumberbatch lauda munca lui Assange de la WikiLeaks. Ce parere are despre acest rol si de ce l-a acceptat

 

Benedict Cumberbatch, starul seriei Sherlock este de nerecunoscut in rolul lui Julian Assange, acesta fiind nevoit sa se vopseasca blond pentru rolul creatorului site-ului WikiLeaks. The Fifth Estate este regizat de Bil Condon, cel care s-a ocupat si de ultimele doua din seria Twilight. Din distributie mai fac parte Daniel Brühl, Anthony Mackie, David Thewlis, Peter Capaldi, Alicia Vikander si Carice van Houte.

 

In The Fifth Estate, Benedict il aduce la viata pe Julian Assange in momentul in care acesta se pregatea sa ofere informatii confidentiale presei despre operatiunile armatei americane din Afghanistan si Iraq.

 

 

Trailer-ul debuteaza cu imaginea lui Assange si a echipei sale in timp ce urmareau un clip cu soldatii americani care impuscau reporteri neinarmati, Cumberbatch spunand pe un accent perfect australian: "Omul este el insusi atunci cand vorbeste despre propria lui persoana. Dar daca ii dai o masca, atunci iti va spune adevarul. Un om moral, un tradator. Cineva care va dezvalui secrete. Acel om va expune cea mai puternica forma a regimurilor represive. Curajul este contagios".

 

In scenele pline de actiune, actorul poate fi vazut in momentele de bucurie atunci cand planurile sale incep sa prinda contur, ajutand incet, dar sigur atat WikiLeaks, dar si pe el insusi sa obtina notorietate.

 

In cadrul unei conferinte, el isi explica propria viziune, marturisind: "Aceasta este informatia pe care lumea trebuie sa o stie. Daca vreti adevarul, atunci trebuie sa-l cautati pentru voi. De acest lucru se tem".

 

 

Pe langa secventele de actiune, Cumberbatch este implicat si in cateva scene in care este surprins in timp ce-si descheie camasa in fata unei femei dezbracate.

 

In ciuda faptului ca a fost sfatuit de mai multa lume sa nu accepte acest rol, chiar si de Assange, Benedict Cumberbatch a declarat in nenumarate randuri ca sustine munca pe care acesta a facut-o pentru WikiLeaks.

 

"Assange uraste ideea filmului si mi-a cerut sa nu ma implic. Nu conteaza cat tai, el ne-a facut un mare serviciu, sa ne trezeasca din modul pasiv in care absorbim stirile", a declarat actorul pentru New York Magazine.

 

 

Filmul se inspira din cartea Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website a lui Domscheit-Berg si din WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy, cartea jurnalistilor David Leigh si Luke Harding.

 

Cu toate acestea, WikiLeaks nu si-a dat acordul pentru realizarea filmului, purtatorul lor de cuvant declarand: "Daca productia reflecta ceea ce este scris in carti, atunci va oferi o imagine negativa a WikiLeaks, cu impartialitate limitata".

 

The Fifth Estate va fi lansat in octombrie 2013.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies