marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Transformarea lui Aaron Eckhart in dusmanul lui Batman. Cum a fost creat inspaimantatorul Two-Face din Cavalerul Negru

Trilogia Batman a lui Christopher Nolan a adus pe marile ecrane cateva personaje legendare, care au devenit iconice pentru cultura populara si au impresionat milioane de fani. Din cele 3 filme insa, The Dark Knight ramane capodopera fara egal.  Iar la succesul capodoperei de acum 4 ani a contribuit nu doar Jokerul lui Heath Ledger, ci si  personajul interpretat de Aaron Eckhart, Harvey Dent transformat uimitor in groaznicul Two-Face.

Transformarea lui Aaron Eckhart in dusmanul lui Batman. Cum a fost creat inspaimantatorul Two-Face din Cavalerul Negru

"Ori mori inca erou...ori traiesti prea mult si ajungi tu insuti un ticalos!" - Aaron Eckhart.

The Dark Knight, pelicula ce a continuat aventurile lui Batman in regia lui Nolan este filmul inspirat din benzi desenate cu cele mai multe nominalizari la Oscar. Christian Bale, actorul care a schimbat pentru totdeauna fata supereroului Batman, a reusit alaturi de regretatul Heath Ledger sa creeze doua interpretari magnifice, alaturi de ele adaugandu-se si cea a lui Aaron Eckhart.


Transformarea pe care a suferit-o acesta pentru a intra in pielea personajului Two-Face a fost una incredibila. Initial jucat de Tommy Lee Jones, Two-Face a ajuns si in trilogia lui Nolan unde a avut un rol central. 


Harvey Dent, procurorul care candva ii era aliat lui Batman, se transforma total dupa un accident ce-i distruge jumatate din fata. Chipul sau distorsionat a fost refacut aproape in intregime cu ajutorul efectelor speciale si a tehnologiei "motion capture", desi fanii sunt tentati sa creada ca s-au folosit proteze si machiaj pentru a-l lasa pe Aaron Eckhart desfigurat pe jumatate din fata.

 

Un incident nefericit il transforma pe redutabilul procuror Harvey Dent in oribilul si deformatul Two-Face, care nu vrea altceva decat razbunare. "In viata lui se intampla ceva groaznic, care-l schimba total, lasandu-l cotropit de o furie oarba", a declarat Eckhart. "Puterea lui vine din durere si tristete, iar el porneste sa-I ucida pe cei rai…sau pe cei care i se par lui ca sunt rai. El vrea dreptate, dar o dreptate in afara legii, lege pe care altadata o urma neabatut. Nu-l consider un geniu al raului, ca pe Joker. Dar in momentul cand Harvey devine Two-Face, lucrurile se schimba in mintea lui -  incepe sa-l considere pe Joker ca pe un frate…iar Joker stie ca in acest moment l-a adus pe Harvey acolo unde a vrut" astfel si-a caracterizat acesta personajul.

 


In istoria de peste 70 de ani a benzilor desenate, Batman a trecut prin nenumarate lupte cu raufactorii care amenintau Gotham-ul, iar dintre acestia cativa au devenit celebri in adaptarile pentru marile ecrane.


In filmele lui Tim Burton, Cavalerul Negru i-a avut de infruntat pe The Penguin (interpretat de Danny DeVito) si Jokerul (in versiunea lui Jack Nicholson).Urmatoarele doua filme au fost semnate de Joel Schumacher. Desi filmele au fost intens criticate pentru aspectul de desene animate si faptul ca nu erau deloc convingatoare, totusi fanii nu uita personajele negative ca Poison Ivy (Uma Thurman), Two-Face (Tommy Lee Jones), Riddler (Jim Carrey) sau Mr Freeze (Arnold Schwarzenneger). 

 

Christopher Nolan a reusit sa dea o cu totul alta semnificatie conceptului de erou negativ in trilogia sa cu personaje ca Scarecrow (Cillian Murphy), Two-Face (Aaron Eckhart), Joker (Heath Ledger) si Bane (Tom Hardy).

GALERIE FOTO Cei mai periculosi 10 dusmani ai lui Batman in filme


 


Galerie foto


Modifică setările cookies