marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Un film brutal si cutremurator: secretele din spatele peliculei ajunsa fenomen cultural in Brazilia

In aceasta saptamana se lanseaza in SUA o pelicula care a facut valuri in Brazilia si pe care majoritatea revistelor de profil o pun pe lista celor mai bune filme de urmarit in luna noiembrie. 

Un film brutal si cutremurator: secretele din spatele peliculei ajunsa fenomen cultural in Brazilia

De la Jose Padilha, regizorul din spatele documentarului Bus 174 si cel care va ajunge la Hollywood cu remake-ul unuia dintre cele mai bune filme SF, RoboCop (anuntat pentru 2013), vine o drama politista cu o doza inalta de realism crunt - Elite Squad: The Enemy Within. Filmul este o actiune de tipul Nasul combinat cu The Departed ce prezinta un cerc vicios in care sunt implicati politicieni, politisti si infractori si arata cum crima organizata la nivel inalt naste monstri.

Pelicula produsa si scrisa de Jose Padilha a fost lansata in Brazilia in 2010, iar din aceasta toamna ajunge in cinematografe in Europa si SUA. Elite Squad: The Enemy Within este propunerea Brazilei pentru Oscarurile din 2012 la categoria cel mai bun film strain iar pe IMDB a intrat deja  in topul celor mai bune 250 de filme all time.

Cutremurator, impresionant, brutal, filmul a devenit cea mai vizionata pelicula din America de Sud - depasind in Brazilia incasarile reusite de Avatar. Cu un buget de 9 milioane de dolari, filmul a devenit un adevarat fenomen cultural in Brazilia. In 9 saptamani, peste 10 milioane de brazilieni l-au vizionat in cinematografe. Filmul a aparut in Brazilia in timpul alegerilor si a avut un impact puternic.


Elite Squad: The Enemy Within este o continuare pentru drama politista  The Elite Squad din 2007 care a fost premiata la Berlin cu Leul de Aur si a fost inspirata de cartea semi fictionala si extrem de controversat - Elite da Tropa - scrisa de sociologul Luiz Eduardo Soares care a colaborat cu doi politisti Andre Batista si Rodrigo Pimentel.  Filmul The Elite Squad poate fi vazut pe voyo.ro!

Jose Padilha a explicat ca   Elite Squad: The Enemy Within incheie o trilogie despre violenta urbana din  marile orase braziliene. Documentarul Bus 174 din 2002 arata cum indiferenta autoritatilor fata de situatia celor saraci naste criminali violenti, in timp ce The Elite Squad surprinde  nepasarea statului fata de organizatiile  menite sa apere cetatenii si legile naste politisti corupti si brutali.


Elite Squad: The Enemy Within
plaseaza evenimentele la 13 ani de la intamplarile din prima parte si se axeaza mai mult pe relatiile de familie. Criticii au primit continuarea cu extrem de multe laude si aprecieri pozitive. Majoritatea dintre ei au laudat scenariul complex mult peste cel din 2007 si jocul excelent al lui Wagner Moura.


Dupa o interventie sangeroasa a brigazii BOPE in Penitenciarul de maxima securitate Bangu 1 din Rio de Janeiro, pentru a stopa o revolta interna, locotenent-colonelul Roberto Nascimento (Wagner Moura) si secundul sau, capitanul Matias Andre(Andre Ramiro), sunt acuzati de membrul organizatiei Drepturilor Omului, Diogo Fraga (Irandhir Santos), de executarea prizonierilor.

 

Matias este transferat in corupta politie militara si Nascimento este exonerat de la BOPE de catre guvernator. Acesta ajunge datorita popularitatii sale sa lucreze la serviciile secrete. Dupa un timp, Fraga ajunge in politica si se insoara cu fosta nevasta a lui Nascimento care se vede ajuns intr-o relatia tulbure cu fiul sau biologic.

 

Intre timp Nascimento si colegii sai reusesc sa prinda o serie de traficanti de droguri, insa un nou dusman se ridica, armata de mercenari a lui Major Rocha si spijinita de Guvernator.

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies