marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Un scenariu de 3 pagini simple a ajuns o bijuterie cinematografica: The Artist a castigat 6 premii Cesar inainte de noaptea Oscarurilor

Filmul The Artist si-a continuat marsul triumfal pe covorul rosu: dupa 7 premii obtinute acum 2 saptamani la BAFTA, pelicula regizata de Michel Hazanavicius, a castigat cele mai multe trofee - sase - la gala César 2012, inclusiv premiile pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor.

Un scenariu de 3 pagini simple a ajuns o bijuterie cinematografica: The Artist a castigat 6 premii Cesar inainte de noaptea Oscarurilor

Filmul alb-negru "The Artist", un omagiu adus filmelor mute hollywoodiene, a fost nominalizat la 10 categorii la cea de-a 37-a editie a galei premiilor César, considerate Oscarurile franceze, care s-a desfasurat vineri seara, la Théatre du Chatelet din Paris.

"The Artist" a primit sase distinctii, printre care cele pentru "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Michel Hazanavicius) si "cea mai buna actrita" (Berenice Bejo). "The Artist", turnat în alb-negru, spune povestea lui George Valentin (Jean Dujardin), star al filmului mut, care a cazut în uitare odata cu aparitia sonorului, spre deosebire de tanara actrita Peppy Miller (Bérénice Bejo), una dintre admiratoarele sale.


Filmul pe care nimeni nu-l dorea. Povestea din spatele The Artist, primul film mut cu sanse la Oscar dupa 83 de ani


In mod surprinzator, Jean Dujardin, care a castigat majoritatea premiilor acestui sezon, inclusiv Globul de Aur si BAFTA, dar si trofeul pentru interpretare la Festivalul de la Cannes 2011, a fost invins la categoria "cel mai bun rol principal masculin" de Omar Sy, premiat pentru rolul din "Intouchables".

Berenice Bejo                                                                                  Kate Winslet


Adevaratele povesti nu mor niciodata: The Artist, filmul pe care nimeni nu avea curaj sa-l promoveze. Cum a ajuns un film fara dialog in cursa pentru cel mai bun scenariu


Lungmetrajul francez "The Artist" este considerat un favorit la cea de-a 84-a gala Oscar, care va avea loc duminica, la Los Angeles, si spera sa isi incheie victorios sezonul de premii obtinand o statueta la categoria "cel mai bun film", dupa un parcurs inedit pentru o pelicula care nu este anglo-saxona.  Scenariul filmului care nu continue dialog iar personajul principal - starul de film mut  George Valentin ( Jean Dujardin) are o singura replica de 2 cuvinte a incaput pe 3 pagini simple care au fost publicate in exclusivitate de revista Entertainment Weekly.


Filmul este nominalizat la zece premii Oscar, fiind pentru prima data cand o pelicula franceza este selectata in atatea categorii ale trofeelor decernate de Academia americana. Iar daca ar obtine premiul Oscar pentru cel mai bun film, ar fi o premiera in istoria acestor distinctii, oferite de obicei unor opere anglo-saxone.

Regizorul Michel Hazanavicius si sotia sa actrita Berenice Bejo


Mogulul care a sfidat regulile si a creat cele mai mari succese in 2011. Producatorul Harvey Weinstein a ajuns in 3 ani de la faliment la succes total

Tot vineri seara, filmul "Polisse", de Maïwenn, care avea cele mai multe nominalizari la gala César 2012 - 13 -, a obtinut doar doua premii, pentru cel mai bun montaj si cea mai buna speranta feminina.Totodata, "L'exercice de l'Etat", de Pierre Schoeller, care avea 11 nominalizari, a primit trei premii, printre care cel pentru cel mai bun scenariu original.In premiera in istoria premiilor César, trofeul pentru cea mai buna speranta feminina a fost acordat ex-aequo, actritelor Naidra Ayadi ("Polisse") si Clotilde Hesme ("Angèle et Tony").

Lista completa a castigatorilor premiilor César 2012:

Cel mai bun film: "The Artist", de Michel Hazanavicius
Cel mai bun film de debut: "Le cochon de Gaza", de Sylvain Estibal
Cel mai bun film strain: "A Separation", de Asghar Farhadi
Cel mai bun scenariu original: Pierre Schoeller, pentru "L'exercice de l'Etat"
Cel mai bun scenariu adaptat: Yasmina Reza si Roman Polanski, pentru "Carnage"
Cel mai bun regizor: Michel Hazanavicius, pentru "The Artist"
Cea mai buna actrita în rol principal: Berénice Bejo, pentru "The Artist"
Cel mai bun actor în rol principal: Omar Sy, pentru "Intouchables"
Cea mai buna actrita în rol secundar: Carmen Maura, pentru "Les femmes du 6e étage"
Cel mai bun actor în rol secundar: Michel Blanc, pentru "L'exercice de l'Etat"
Cea mai buna speranta feminina: ex aequo Naidra Ayadi ("Polisse") si Clotilde Hesme ("Angèle et Tony")
Cea mai buna speranta masculina: Grégory Gadebois ("Angèle et Tony")
Cel mai bun film de animatie: "Le chat du rabbin", de Joann Sfar
Cel mai bun film documentar: "Tous au Larzac", de Christian Rouaud
Cel mai bun scurtmetraj: "L'accordeur", de Olivier Treiner
Cea mai buna imagine: Guillaume Schiffman, pentru "The Artist"
Cea mai buna muzica originala: Ludovic Bource, pentru "The Artist"
Cel mai bun sunet: Olivier Hesper, Julie Brenta si Jean Pierre Laforce, pentru "L'exercice de l'Etat"
Cel mai bun montaj: Laure Gardette si Yann Dedet, pentru "Polisse"
Cele mai bune costume: Anaïs Romand ("L'Apollonide, souvenirs de la maison close")
Cele mai bune decoruri: Laurence Bennett ("The Artist")
Premiul César onorific: Kate Winslet
 

 

The Artist
Regie: Michel Hazanavicius
Distributie: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman
Buget: 15 de milioane de $
Incasari: 73 de milioane de $


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies