marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Viata sa bate Avatarul. Regizorul James Cameron a atins cel mai adanc loc de pe Pamant. Uite ce mesaj a trimis de la 11 km adancime

Celebrul regizor american James Cameron, a reusit  la 57 de ani sa se intoarca cu succes din expeditia in cel mai adanc loc de pe Pamant. Misiunea regizorului care a reusit sa ajunga al doilea om ce atinge cel mai adanc loc din lume a fost declarata una de succes.

Viata sa bate Avatarul. Regizorul James Cameron a atins cel mai adanc loc de pe Pamant. Uite ce mesaj a trimis de la 11 km adancime

Regizorul care a creat  Avatar si Titanic, filmele aflate pe primele doua locuri in topul productiilor cu cele mai mari incasari din istorie, s-a scufundat 11 km adancime in Groapa Marianelor, cel mai adanc punct de pe suprafata Pamantului, aflat la 11.5 km sub nivelul oceanului, in Pacific.

Nimeni n-a mai ajuns in acest loc de 50 de ani. Regizorul s-a intors cu succes luni dimineata iar in timpul misiunii a postat un mesaj pe Twitter:


"Am ajuns in cel mai adanc loc pe pe Pamant. Niciodata nu a fost atat de frumos sentimentul de a ajunge la fund. De abia astept sa va arat ce am vazut aici"
 

Expeditia care s-a desfasurat sub numele "Deepsea Challenge", este punctul de plecare pentru un nou film 3D care va relata intreaga aventura si nu a fost una lipsita de riscuri. Daca submarinul special creat pentru scufundare avea scurgeri risca sa faca implozie, insa asta se pare ca nu l-a speriat pe James Cameron, un pasionat al scufundarilor.


"Adancurile oceanului sunt locuri inca neexplorate in totalitate de oameni. Scopul nostru este de a construi o mostenire stiintifica bogata, care sa fie valoroasa viitoarelor generatii" a spus James Cameron pentru National Geographic.

 

Citeste aici poveste lui James Cameron

 

Cameron nu este la prima experienta de acest gen. Pentru celebra pelicula Titanic, regizorul a facut 12 scufundari in zona de nord a Atlanticului, care l-au ajutat pentru a dezvolta o noua tehnica de filmare sub apa.
 

Desi n-a mentionat ca ar fi vreo legatura intre aceasta scufundare si continuarile filmului Avatar, fanii si presa straina speculeaza posibilitatea ca expeditia sa fie un punct de plecare pentru Avatar 2.

 

 

 

Cameron a mai declarat in trecut ca "Avatar 2" se va concentra pe viata subacvatica a luxuriantei planete Pandora si va contura in continuare portretul civilizatiei Na’vi. Asa cum s-a intamplat si la alte trilogii, precum "Matrix" sau "Piratii din Caraibe", cele doua continuari pe care James Cameron  le  planuieste vor fi  scrise impreuna, ca un tot unitar, si probabil vor fi si produse impreuna. Avatar 2 se va lansa intre 2014 si 2016.

 

18 lucruri pe care nu le stiai despre Titanic


"Eu scriu al doilea si al treilea film impreuna. Ambele vor avea actiunea pe Pandora si vom vedea oceanele de pe planeta, pe care nu le-am vazut pana acum. E un ecosistem pe care mor de nerabdare sa-l creez. Va fi spectaculos. Al doilea film va reduce putin perspectiva: in loc de padurea tropicala, o sa se concentreze doar pe lumea subacvatica", a explicat Cameron.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies