marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Vinyan", un film controversat despre “urmele” lasate de tsunami

Festivalul de Film de la Venetia a adus anul acesta atat filme mult asteptate, cat si controversate. Dupa “Puccini e la Fanciulla”, pelicula ce prezinta aventurile amoroase ale celebrului compozitor italian, un alt film a starnit reactii dure.

Vinyan , un film controversat despre “urmele” lasate de tsunami
"Vinyan", in regia belgianului Fabrice Du Welz, a adus in atentia publicului tsunami-ul din 2004. Povestea tragica, a carei premiera a avut loc in cadrul festivalului, ii prezinta pe actorii Emmanuelle Beart si Briton Rufus Sewell precum un cuplu care si-a pierdut fiul in dezastrul asiatic, dar care refuza sa creada ca acesta nu mai traieste.

Ei se aventureaza intr-o calatorie primejdioasa in jungla din Thai-Myanmar pentru a-l cauta, dar descopera o lume terifianta, condusa de copii primitivi.

“N-am vrut sa fie ceva neplacut pentru oamenii care au suferit din cauza tsunami-ului. Am incercat sa fiu cat mai respectos”, a marturisi regizorul care a adaugat ca filmul nu se axeaza pe dezastrul natural, ci pe povestea celor doi soti.

“Am incercat sa spun povestea unui cuplu minunat. Aveau tot ce isi doreau – frumusete, sanatate, bani, o cariera, dar au pierdut ceva, o parte din ei si nu puteau sa accepte acest lucru”, a declarat Du Welz, citat de Reuters.

Parerile au fost impartite. In timp ce unele persoane au condamnat initiativa regizorului, altele au apreciat pelicula. Cat despre criticii de film, acestia au asociat "Vinyan" cu "Apocalypse Now", in regia lui Francis Ford Coppola sau cu filmul lui William Golding, "Lord of the Flies", despre un grup de copii abandonati pe o insula.

Noi iti aratam trailer-ul filmului!


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies